Într-un interviu acordat pentru Fanatik.ro, vecina lui Petrică Mîțu Stoian, Lia, din comuna natală a acestuia, Isverna, a vorbit despre viața artistului înainte ca acesta să plece la oraș.

Vecina lui Petrică Mîțu Stoian era cu patru ani mai mică decât regretatul artist și a avut o legătură strânsă cu el, dar și cu mama acestuia. Ea a declarat pentru sursa citată că Petrică Mîțu Stoian era în copilărie iubit de foarte multe persoane. Spre deosebire de alți băieți din sat, acesta era cuminte, își ajuta părinții și învăța foarte bine la școală.

„Era foarte cuminte, nu am auzit să facă năzdrăvănii așa cum făceau ceilalți băieți. Prefera să își ajute părinții, era foarte legat de ei, nu făcea prostii la școală și învăța bine”, povestește vecina regretatului artist.

Totodată, ea a vorbit și despre marea dragoste a  lui Petrică Mîțu Stoian. Vecina Lia susține că în perioada adolescenței cântărețul s-a îndrăgostit de o fată din sat, alături de care petrecea foarte mult timp. Cei doi erau atunci colegi de casă, iar toată lumea din sat credea că se vor căsători. În momentul în care cântărețul a plecat din sat, relația celor doi s-a destrămat, a mai adăugat aceasta.

Cine a fost prima dragoste a lui Petrică Mîțu Stoian

„Se plăcea cu o fată de aici din sat, cu Domnica. Se plimbau toată ziua împruenă pe aici, pe dealuri, cu animalele. Erau colegi de clasă, din ce îmi amintesc, toată lumea credea că se vor lua. Apoi însă, Petrică a plecat din sat, după ce a terminat liceul, iar relația lor nu a mai ținut mult, se vedeau prea rar. Dar, de despărțit, cred că s-au despărțit abia când el s-a dus să muncească în mină”, mai povestește femeia pentru sursa citată.

Și mama cântărețului și-ar fi dorit ca Dominica să îi fie noră, a mai adăugat vecina. Totodată, femeia voia ca fiul ei să rămână la sat și să nu se chinuie în mină.  „Îl voia așezat la casa lui, lângă ei, aici, în Isverna. Se gândeau să își facă aici un rost, nu să se spetească în mină”, ne-a mai explicat ea.

Petrică Mîțu Stoian nu i-a respectat dorința mamei sale de a se căsători cu Domnica, însă și-au nit destinul cu o altă femeie, Carmen, cea de care a și divorțat în urmă cu câțiva ani.

Mama artistului a fost atunci fericită, spera că va fi bunică, că va avea nepoți, însă după divorț, cântărețul nu și-a refăcut viața și nici nu a făcut un copil, lucru pe care mama sa i l-a reproșat tot timpul.

„Mama lui era încântată că s-a căsătorit cu acea femeie. Spera să o facă bunică, mama lui și-a dorit foarte mult nepoți și de la el, nu doar de la surorile lui. Voia ca numele Stoian să meargă mai departe. Dar Petrică a divorțat, nu s-a mai recăsătorit și nici nu a făcut copii. Mama lui i-a reproșat până la bătrânețe asta”, a adăguat vecina Lia.