Gigi Becali este foarte fericit după derby-ul de duminică de pe Arena Naţională, când FCSB a trecut în forţă de Universitatea Craiova, cu scorul de 4-1.

Patronul FCSB a povestit ce fotbalist e deja considerat un transfer reuşit, din punctul său de vedere, dar şi care este marele său regret: în 2012, putea aduce la FCSB un jucător care “ar fi adus 4 titluri în Liga 1”. În schimb, l-a suflat marea rivală.

“Dacă îl luam atunci, aveam 4 campionate acum. (…) Zici că e Maradona, dă gol, dă pase de gol”

Transferul reuşit este mijlocaşul Andrei Cordea, care a marcat deja două goluri pentru FCSB, iar marele regret este unul dintre cei mai importanţi jucători de la CFR Cluj, Ciprian Deac, pe care Gigi Becali îl compară cu Maradona.

Ciprian Deac
Ciprian Deac

“Să îl las pe Șumudică să se laude singur? Dacă l-am văzut pe Cordea, înseamnă că sunt bun! Eu l-am văzut. Am zis că îl iau. Doamne, ferește, nu mi l-a propus nimeni!

Am făcut o greșeală acum câțiva ani. Dacă nu o făceam, acum aveam 4 campionate. Deac m-a sunat, când a venit din Germania, că vrea 5.000 de euro/lună. Mi-a zis cineva că e terminat…

Dacă îl luam atunci, aveam 4 campionate acum. El i-a făcut campioni. Zici că e Maradona, dă gol, dă pase de gol. De atunci am zis că fac doar ce vreau eu.

Întreb, dar doar consultativ. Dacă și persoanele pe care le întreb zic tot la fel, îmi dă un curaj mai mare. Nimeni nu m-a încurajat cu Cordea. Cum face Dumnezeu, am intrat la Clinceni și pentru că trebuia să îmi scot banii, i-am luat pe Șut și Cordea. Pe ăștia zic că iau 35 de milioane de euro.

A fost pandemie până acum și am vândut în condițiile în care nu am avut performanță, nici cu echipa de club, nici cu naționala”, a declarat Gigi Becali la Digisport.

“Până nu găsesc unul care să dea cu capul, nu mă opresc!”

Patronul FCSB a mai indicat şi ce mutări va mai face la echipă şi de ce trebuie în continuare să mărească lotul.

“Vom schimba apărarea acum, pentru că jucăm din 3 în 3 zile. Alexandru Crețu va rămâne punct fix. Da, l-am adus pe Vinicius. Nici Crețu, nici Vucur nu dau cu capul. Până nu găsesc unul care să dea cu capul, nu mă opresc!

Când iei unul liber, te mai interesează dacă mai poate? Riști 180.000 de euro. Trebuie să avem lot mare ca să facem față. Probabil că vor juca Vinicius cu Alex Crețu. Dar îi vom schimba. De exemplu, fundașii laterali vor fi schimbați joi, vor juca Vali Crețu și Radunovic”, a mai spus Becali.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe