Medicul oncolog Crina Călinescu a povestit la Antena 1 că nu a mai întâlnit niciodată o boală asemănătoare.

Depășește orice schemă de chimioterapie

„Tratamentul este foarte dur. Eu sunt medic oncolog, ca lumea să înțeleagă că știu ce înseamnă afecțiunile severe. Trebuie să recunosc că aceasta afecțiune, SARS-COV-2, din punctul meu de vedere depășește orice am văzut până acum.

La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare. arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie”, a transmis medicul oncolog Crina Călinescu la Antena 1

Rămâi cu o grămadă de sechele

Medicul a explicat dificultățile prin care a trecut în ultimele zile, spunând că „rămâi cu o grămadă de sechele”.

„A fost un efort deosebit în cele zece zile să pot mânca pentru că dispare pofta de mâncare. Ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu. Mi-am dat seama treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezistă.

Rămâi totuși cu o grămadă de sechele, cu o stare de astenie destul de serioasă. E că și cum ai învață din nou să mergi. Nu poți să faci decât câțiva pași după care trebuie să te așezi. Vei rămâne cu probleme de concentrare. Nu mai poți să citești foarte mult, nu mai poți să urmărești emisiunile pentru că obosești.
Rămân probleme de coordonare. Îți scapă obiectele din mâini, lucru pe care-l observ și la mine”, a adăugat aceasta.