Bill Gates este pe cale să primească una dintre cele mai puternice lovituri. Celebrul miliardar este vizat de o nouă anchetă privind comportamentul său sexual nepotrivit la Microsoft. Comisia a anunțat în urmă cu o zi că va deschide o nouă anchetă. Demersul va viza modul în care politicile companiei abordează hărțuirea sexuală și discriminarea de gen. Ancheta va viza și acuzațiile de comportament nepotrivit aduse fondatorului și fostului său CEO, Bill Gates, transmite Associated Press.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată după ce aproape 78% din acționarii companiei au vota ca rezultatele anterioarei anchete interne privind comportamentul lui Gates să fie făcute publice. Votul s-a dat în adunarea generală din luna noiembrie a anului trecut.

„Suntem dedicați nu doar revizuirii raportului ci și învățării din evaluarea respectivă pentru a putea continua să creștem și îmbunătățim experiențele angajaților noștri”, a declarat CEO-ul Microsoft Satya Nadella într-un comunicat remis presei.

O firmă de avocatură angajată de Microsoft pentru a-l investiga pe Bill Gates

The Wall Street Journal a dezvăluit anul trecut că o firmă de avocatură a fost angajată de consiliul de administrație al Microsoft în 2019 pentru a investiga acuzațiile aduse lui Gates de o fostă angajată care a relatat că a avut o relație de natură sexuală cu acesta.

Trebuie amintit că Bill Gates și-a dat demisia din consiliul de administrație al companiei pe care a fondat-o în 2020. El a spus atunci că a luat decizia pentru a se dedica activităților sale filantropice.

Unul dintre investitorii Microsoft, compania Arjuna Capital din statul american Massachusetts, a cerut anul trecut ca Microsoft să demareze o anchetă privind acuzațiile aduse lui Gates, politicile sale legate de hărțuire și să facă public raportul cu constatările. Consiliul de administrație al Microsoft i-a îndemnat pe restul investitorilor să respingă această solicitare la vot însă ea a trecut cu o majoritate copleșitoare. Microsoft a angajat deja firma de avocatură Arent Fox din statul Washington pentru a conduce noua investigație.

Ce planuri are miliardarul

Pe de altă parte, Bill Gates își continuă liniștit de afaceri. În urmă cu câteva zile, s-a aflat că miliardarul american intenționează să investească nu mai puțin de 15 miliarde de dolari în proiecte de tehnologie curată în SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană. El va face toate acestea prin intermediul unui fond public-privat, Breakthrough Energy Catalyst (BEC), pe care-l susține.

BEC, un fond care face parte din Breakthrough Energy Group, fondat de Bill Gates în 2015, a strâns până acum peste 1,5 miliarde de dolari de la companii şi organizaţii caritabile.