Într-o postare pe contul personal de Twitter, jurnalistul Adelin Petrișor lansează un set de acuzații dure la adresa ministrului sănătății, Alexandru Rafila. Mai exact, acesta a criticat discursul lui Rafila referitor la certificatul verde și totodată îi acuză pe parlamentarii din coaliția de guvernare, inclusiv pe Rafila, de populism.

El a mai adăugat că decizia este, de fapt, în mâinile ministrului și în mâinile colegilor săi din coaliția de guvernare.

„Ministrul Rafila vorbește într-un interviu despre cât de bun e certificatul verde. Pare că el ne-a zis să-l băgăm și noi am tot spus nu, nu. Domnule Rafila, decizia este exact la dvs. și la colegii dvs. din Coaliție. Dacă nu ați fi fost populiști, acesta ar fi fost deja adoptat”, scrie Adelin Petrișor pe Twitter.

De menționat este faptul că reacția jurnalistului vine după ce în urmă cu o zi, într-un interviu acordat la Antena 3, Alexandru Rafila spunea că ar fi trebuit să existe un instrument care să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Ce spunea Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății declara atunci că există un blocaj la nivel legislativ și există momente în care o propunere tehnică din partea Ministerului sau a INSP nu poate merge mai departe.

Totodată, Alexandru Rafila mai sublinia faptul că această întârziere a unui document extrem de important va face ca eficiența sa să fie una mai puțin relevantă în momentul în care ar urma să fie adoptată.

„În legătură cu certificatul verde, ştiţi bine că este atributul Parlamentului să ia o decizie. Există un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat, iar în momentul de faţă se găseşte în Camera Deputaţilor.

Probabil există un blocaj la nivel legislativ şi sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţi, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrăţişată, încât să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a declarat, luni seară, la Antena 3, Alexandru Rafila.