Partidul condus de fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu susține că Guvernul PNL că a decis „cea mai mare scădere a pensiilor din istorie”. ALDE precizează că scăderii punctului de pensie i se adaugă şi inflaţie, iar, în total, pensionarii pierd aproape 350 de lei la pensie.

„Orban și gașca lui din Guvern se laudă că au majorat pensiile „cu cea mai mare valoare”, dar realitatea este că Guvernul Orban a DIMINUAT punctul de pensie!

Conform legii privind sistemul public de pensii, de la 1 septembrie punctul de pensie trebuie să fie majorat la 1.775 lei. Prin ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară Guvernul Orban a decis că punctul de pensie scade cu 333 lei față de lege, la 1.442 lei, adică cea mai mare scădere a pensiilor din istorie!

La această scădere a punctului de pensie se mai adaugă și inflația. În total, pensionarii PIERD, în Guvernarea PNL, aproximativ 350 de lei la pensie!

Așa arată disprețul PNL față de pensionari, așa arată „respectul” PNL față de o lege adoptată de Parlament și votată chiar și de PNL și promulgată de Klaus Iohannis!

Mai ușor cu propaganda, băieți!”, este mesajul publicat de ALDE pe pagina de Facebook.

De altfel, la începutul ședinței de Guvern, Premierul Ludovic Orban a cerut detalii de la ministrul Muncii despre situația privind majorarea pensiilor. Primul-ministru a întrebat-o pe Violeta Alexandru dacă ceea ce se aude la Casele Județene de pensii este adevărat sau nu.

Premierul Ludovic Orban a vrut să știe direct de la ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ce se întâmplă ciu majorarea pensiilor și dacă zvonurile lansate de unele Case de pensii județene sunt adevărate sau nu. Primul ministru a vrut să se asigure, totodată, dacă pensionarii își vor primi pensiile mărite, de la 1 septembrie, cu 14%, nu cu 40, cum era în lege.

Orban a întrebat-o pe Violeta Alexandru dacă sut adevărate informațiile că unele Case Județele de Pensii le-au transmis pensionarilor că pensiile vor întârzia, luna viitoare. Violeta Alexandru a spus că situația ar fi sub control. Ministrul a anunţat miercuri că a început tipărirea taloanelor de pensie care includ majorarea de 14% şi a dat asigurări că acestea vor ajunge la pensionari odată cu banii, la începutul lunii septembrie.