Vești bombă pentru toți pensionarii. Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a anunțat că pensiile ar putea fi majorate și cu 40%. Asta pentru că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020. El acuză că existau bani în bugetul de pensii, iar suma putea fi completată pentru ca punctul de pensie să fie majorat cu 40 la sută.

„Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea lor cu 26%. Asta unu. Doi: Să ne explice fantasticul premier Cîţu de ce a luat şase miliarde din bugetul de pensii şi i-a mutat în altă parte, numai dumnealui ştie unde. Deci o parte din bani existau în cadrul bugetului Ministerului Muncii pentru această majorare, e adevărat că nu pentru toţi 40%, dar se puteau completa. După cum am spus şi la Ordonanţa de Urgenţă care într-un mod neconstituţional amână din nou creşterea alocaţiilor, şi acest lucru va fi amendat în Parlament. PSD este extrem de hotărât să facă acest lucru pentru că nu se poate ca incompetenţa unui Guvern care nu a ştiut să ia măsuri clare şi ferme în economie să se deconteze pe cetăţenii români”, a declarat Marius Budăi duminică, într-o conferinţă de presă.

El a vorbit și despre alocațiile alocaţiile pentru copii, care ar urma să fie majorate etapizat, conform unei ordonanţe a Guvernului. În context, Marius Budăi a susținut că PNL foloseşte „tertipuri” pentru amâna majorarea acestora. El a precizat că proiectul de aprobare a OUG va fi modificat şi la Camera Deputaţilor de către parlamentarii PSD, aşa cum a fost modificat şi la Senat.

„Da, vom modifica această ordonanţă şi, aşa cum a fost votată în Senat, aşa va fi votată şi în Camera Deputaţilor” a punctat fostul ministru PSD al Muncii .