Accident aviatic în Belgorod

Accident aviatic în Belgorod. Cel puțin 65 de persoane au pierit într-un tragic accident petrecut miercuri în regiunea Belgorod (Rusia). Un avion militar de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76) s-a prăbușit.

Ministerul rus al Apărării a confirmat această tragedie, iar guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a denumit evenimentul un „incident,” fără a oferi detalii concrete.

Potrivit informațiilor furnizate de agenția publică rusească de presă RIA Novosti, printre cei aflați la bordul aeronavei se aflau și prizonieri militari ucraineni. Detaliile exacte privind identitatea și numărul acestora nu au fost încă dezvăluite.

Incidentul aviatic din Belgorod a fost postat pe rețelele de socializare

Imaginile șocante surprinse de martori și postate pe rețelele de socializare arată avionul Iliuşin 76 efectuând un viraj descendent în apropierea satului Iablonovo. Mișcarea a fost urmată de o explozie devastatoare.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:00 (10:00, ora României).

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că este la curent cu acest incident tragic, însă a refuzat să ofere detalii suplimentare la acest moment.

 

Forțele ucrainene ar fi doborât avionul în Belgorod

Agenția de știri Ria Novosti a precizat că la bord se aflau alte nouă persoane, dintre care șase membri ai echipajului.

Niciunul dintre detaliile legate de persoanele aflate la bord nu poate fi verificat în mod independent.

Rapoartele de la Kiev spun că Il-76 a fost doborât de forțele ucrainene.

Statul major al Ucrainei a declarat că avionul transporta rachete pentru sistemele de apărare aeriană rusești S-300. Nu a făcut nicio mențiune cu privire la prizonierii de război. Statul major al Ucrainei a fost citat de site-ul Ukrainska Pravda.

Potrivit Ria Novosti, prizonierii ucraineni „erau transportați în regiunea Belgorod pentru schimb”. Acest lucru nu poate fi confirmat, scrie BBC.

Andrei Kartapolov, deputat în parlamentul rus și general în retragere, a declarat în timpul unei sesiuni parlamentare că avionul a fost doborât de trei rachete. El nu a precizat care a fost sursa informațiilor sale.

Reuters nu a putut verifica imediat detalii despre cine se afla la bord, dar Rusia și Ucraina fac în mod regulat schimb de prizonieri de război. Ministerul ucrainean al Apărării și Forțele Aeriene nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.