Recent, Victor Ciutacu a scris despre peripețiile sale în drum spre casă, când este oprit de Poliție. Jurnalistul era să ia amendă pentru că adeverința de la angajator era ”prea veche”, deși el apare pe sticlă seară de seară.

4.000 de lei sunt mulți bani

Acum, ni s-a semnalat un caz nou de asemenea abuz, tocmai din Timiș. Un fermier a fost amendat cu 4.000 de lei pentru că nu avea trecută pe declarație pe răspundere proprie ora la care trebuia să revină la domiciliu. Dar această cerință nu este specificată niciunde. Poate aude ministrul Vela și impune niște măsuri în așa fel încât oamenii cinstiți să nu mai devină bătaia de joc a polițiștilor prea zeloși. Culmea, timișanul nostru mai fusese verificat la declarație cu puțin timp înanite de alți polițiști care au constatat că totul este în regulă cu actele solicitate.

Așa a vrut mușchii polițistului

”M-a oprit domnul polițist și pur și simplu mi-a dat amendă că așa a vrut el. Înainte de acest incident, m-a oprit alt echipaj la intersecția de la Iulius Mall din Timișoara și m-a verificat, mi-a cerut declarația pe propria răspundere și buletinul și oamenii legii au constatat că totul a fost în regulă și că declarația este corectă. Mi-au dat liber”, a declarat Gelu Barna, fermierul amendat abuziv.

Nu avea ce căuta acolo

De fapt, omul a fost amendat pentru că nu îşi justifica prezenţa în Timişoara, încălcând Ordonanţa militară nr. 3, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Aurora Voicilă potrivit Agerpres. Concret, acesta era cunoscut oamenilor legii pentru ocupația sa, iar aceștia știau că trecuse date false în declarație. “Bărbatul nu a putut să-şi justifice prezenţa în Timişoara (marţi, n.r.) şi a fost sancţionat cu suma de 5.000 de lei, conform articolului 1, litera A din Ordonanţa militară nr. 3”, a afirmat reprezentantul IPJ Timiş.