România are printre cele mai mici tarife la televiziune și internet din Europa. Pentru că operatorii de cablu și proprietarii de canale TV nu s-au înțeles întodeauna, astfel încât unele canale nu sunt recepționate prin satelit, sau pentru că unii au ales să iasă din lista must carry, astfel încât prețul abonamentelor a crescut cu doi lei, numeroși utilizataori de la noi din țară au găsit o alternativă: să se uite la TV prin Internet. 

Având în vedere că aceiași operatori de cablu oferă viteze la internet de sute de Mbps s-au chiar 1 Gbps, românii se uită la televizor, la canale HD sau chiar HBO, gratis.  Nu este nevoie decât de un laptop sau tabletă, de instalarea anumitor programe și accesarea unuia din site-urile:cool-tv.net,onesitetv.com/tvonline/country/Romania, tvronline.com.

Astfel, mulți aleg să își păstreze doar abonamentul de internet, iar la televizor se uită gratis. Sunt site-uri care includ canale care nu sunt în oferta operatorilor, iar singurul dezavantaj ar fi acela că există o întârziere de 10 secunde față de imaginea de la televizor.

PRECIZARE: Site-urile de mai sus sunt ilegale. Capital nu încurajează pirateria.