Inundațiile au făcut prăpăd în România! Peste 140 de case au fost afectate de viituri

Un număr de 143 de case, 78 anexe gospodăreşti, inclusiv beciuri, 14 obiective economice, 1,8 km de străzi şi 32 de fântâni au fost afectate de inundaţii în urma ploilor din ultimele 24 de ore, în cartierul braşovean Stupini, reiese din prima evaluare efectuată, duminică, de reprezentanţii Primăriei Braşov.

Conform unei informări transmise de Primăria Braşov, s-a dispus „asigurarea permanenţei la nivelul instituţiei, pregătirea forţelor SVSU, precum şi a materialelor şi mijloacelor de intervenţie şi monitorizarea continuă a fenomenelor pe timpul avertizărilor hidro-meteorologice”.

Primarul a intervenit imediat

Primarul Allen Coliban a precizat că a fost în cartierul Stupini în prima parte a zilei de duminică pentru a se asigura că autorităţile de intervenţie acţionează asupra consolidării digului care s-a rupt pe partea stângă, pentru a se opri pericolul imediat.

Potrivit acestuia, Primăria va distribui apă potabilă familiilor ale căror fântâni au fost afectate de inundaţii şi pregăteşte unităţi de cazare pentru persoanele care vor solicita evacuare.

„Primăria Braşov a intervenit în teren alături de ISU, Jandarmerie şi SEGA. În acest moment, breşa din dig este astupată, iar digul a fost înălţat pe partea dreaptă. Acum se intervine cu motopompe pentru a scoate apa din gospodării. Am solicitat şi sprijin extern din judeţul Covasna şi din municipiul Făgăraş pentru a suplimenta motopompele SVSU şi ale pompierilor militari. La ora 15,00, am constituit un grup de voluntari la Primăria Braşov care, alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, a început evaluarea daunelor din fiecare gospodărie în vederea pregătirii rapoartelor prin care putem acorda ajutor financiar familiilor afectate”, a precizat primarul Allen Coliban.

Municipiul Braşov se află sub avertizare de Cod portocaliu de ploi până luni, ora 16:00.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei