Omul cu cea mai mare pensie din România s-a stins din viață. Primea aproape 74.000 de lei pe lună

Potrivit argeș-stiri.ro, fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, s-a stins din viață vineri dimineața în jurul orei 5. Bărbatul avea 73 de ani.

Acesta a lucrat în magistratură și apoi a fost șef al Penitenciarului Colibași. Înainte de a ieși la pensie, în anul 2005, acesta a fost încadrat ca procuror și a stat la Curtea de Apel Pitești timp de două săptămâni.

Tot în 2005, acesta a renunțat la concediul de odihnă și a efectuat numeroase deplasări în interes de serviciu pentru ca venitul din ultima lună de muncă să fie cât mai mare.

În 2017, după ce banii pentru deplasări și concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, acesta a ajuns la suma de peste 34.000 de lei. Cu trecerea timpului, pensia acestuia a ajuns să crească aproape anual.

A cerut recalcularea pensiei

Chiar dacă pensia sa era mai mult decât suficientă, în luna martie 2020 Gheorghe Bălășoiu a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei. Impresionant este faptul că a câștigat procesul intentat iar Casa de Pensii a trebuit să plătească sume compensatorii retroactiv timp de un an și opt luni.

Bălășoiu, fost procuror și șef de penitenciar avea o vilă care se învârte după soare în Pitești. Imobilul se află la ieșirea din Pitești, într-un sat cochet. Vila are un etaj și o curte mare, frumos aranjată. Ca să își arate recunoștința față de stat care îi plătește o pensie uriașă, Bălășoiu are pictată stema țării deasupra intrării.

Sursa foto: Dreamstime