A murit la doar 19 ani! Tragediile se țin lanț în haosul și degringolada de la Kabul, capitala Afganistanului.

Aeroportul orașului este scene unor imagini sfâșietoare, cu oameni încercând disperați să se agațe de avioane, pentru a scăpa din infern.

A murit la doar 19 ani! A fost strivit de trenul de aterizare

Un fotbalist al naţionalei de tineret a Afganistanului a murit când a căzut luni dintr-un avion american pe aeroportul din Kabul, a anunţat joi agenţia afgană de presă Ariana, citată de Reuters.

Mulţimi de oameni care încearcă să fugă din Afganistan au luat cu asalt aeroportul după ce insurgenţii talibani au preluat duminică puterea, mulţi fiind văzuţi încercând să urce într-un avion în mişcare.

Ariana a indicat că Zaki Anwari a căzut dintr-un avion Boeing C-17 al armatei americane, iar decesul său a fost confirmat de Direcţia Generală a Sportului.

Zaki Anwari a murit în încercarea disperată de a scăpa din Afganistan, la vârsta de 19 ani. The Sun scrie că Zaki Anwari a fost strivit de roțile avionului după ce trenul de aterizare a început să se retragă.

Alți doi cetățeni au căzut în gol în acel moment, conform sursei citate.

Anchetă declanșată de armata americană

Armata americană a descoperit „rămăşiţe umane” în trenul de aterizare al avionului militar care a fost luat cu asalt luni, pe aeroportul din Kabul, de sute de afgani panicaţi, a anunţat US Air Force, care a deschis o anchetă.

Forţele aeriene americane vor analiza toate înregistrările video care circulă pe reţelele de socializare în care un avion de transport C-17 este urmărit de sute de oameni, unii încercând nebuneşte să se agaţe de părţile laterale sau de roţi.

O altă înregistrare video a arătat acelaşi avion în zbor deasupra Kabulului şi ceea ce părea a fi două persoane căzând în gol.

”În plus faţă de filmările postate pe internet şi de relatările din presă despre oameni care au căzut din avion în momentul plecării, au fost găsite rămăşiţe umane în trenul de aterizare al C-17 când acesta a aterizat la baza aeriană Al Udeid, în Qatar”, a declarat o purtătoare de cuvânt a US Air Force, Ann Stefanek, potrivit AFP.

Sursa foto: Facebook /FRANCE24.