Așadar, olandezul Dilano van ‘t Hoff, pilot al echipei MP Motorsport, s-a stins din viață în urma unei ciocniri violente, cauzată de condițiile meteorologice vitrege de la ora cursei.

Accidentul s-a petrecut pe circuitul „Spa Francorchamps”, din Belgia, în competiția Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA).

FRECA a emis un comunicat la scurt timp după tragicul accident

De asemenea, FRECA a emis un comunicat la scurt timp după tragicul accident.

„Condoleanțele noastre pentru familia, echipa și prietenii săi”, a transmis Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA).

Amintim că regretatul pilot era la al doilea său sezon în FRECA. În 2022 s-a clasat pe locul 19 în clasamentul general, cu un podium obținut spre finalul sezonului, în prima cursă a rundei din Barcelona.

Echipa sa a fost devastată în urma accidentului

La rândul său, echipa regretatului pilot a transmis că este devastată în urma accidentului și a amintit de faptul că Dilano van ‘t Hoff era „una dintre cele mai strălucite talente olandeze”.

Echipa a transmis și „sincere condoleanțe familiei lui Dilano și celor dragi”, punctând că îi vor susține „pe deplin”.

„Suntem devastați de pierderea unuia dintre cele mai strălucite talente olandeze, care a adus atât de multă energie echipei noastre în anii în care a concurat cu noi. Transmitem sincere condoleanțe familiei lui Dilano și celor dragi lui și îi susținem pe deplin pe ei și pe membrii echipei noastre care au pierdut nu doar un șofer, ci și un prieten”, este scris într-un comunicat al echipei.

Cum s-a petrecut accidentul?

Informațiile apărute în presa internațională arată că acesta a fost agățat din spate. Mai apoi, monopostul lui Van ‘t Hoff s-a răsucit în mijlocul pistei. Vizibilitatea redusă a făcut ca Adam Fitzgerald, aflat puțin în urma olandezului, să-l lovească pe acesta din plin, la mare viteză. Izbit din lateral, monopostul lui Dilano a fost zdrobit, iar el și-a pierdut viața.