Liviu Dragnea iese din închisoare. Este o chestiune de ore iar decizia luată de judecători i-a suprins pe mulți români. Unii dintre ei au decis că merită ca fostul lider al PSD să aibă parte de o primire ca la carte. În consecință, susținătorii lui Liviu Dragnea au decis să organizeze un miting de susținere la Penitenciarul Rahova. Acolo, au început deja să se aduce zeci de oameni. Unii sunt cu poza fostului lider PSD și cu steaguri ale României. Marea lor dorință este de-al putea vedea când iese din penitenciar.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă și în câteva ore Dragnea va putea părăsi Penitenciarul Rahova.

Primele reacții după anunțul privind eliberarea lui Dragnea

Prima care s-a bucurat a fost avocata acestuia, Flavia Teodosiou. A urmat iubita lui Dragnea, care a anunțat că se duce să-și ia bărbatul acasă. Imediat după anunțarea deciziei Tribunalului Giurgiu de a admite cererea acestuia de eliberare condiționată, avocata lui Dragnea a spus că “s-a făcut dreptate”. Teodosiu este de părere că judecarea cererii de eliberare din închisoare la Tribunalul Giurgiu i-a purtat noroc lui Liviu Dragnea. Totodată, avocata a precizat că fostul șef PSD nu și-a făcut planuri înainte să fie judecată cererea, deoarece “este superstițios”.

„Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate. Sunt emoționată. O să mergem spre București. Spera foarte tare să iasă din penitenciar. Există un Dumnezeu și oameni cinstiți și judecători minunați. Se va trimite de aici minuta, se vor îndeplini toate formalitățile, după care se vor trimite hârtiile și va fi pus în libertate”, a spus Flavia Teodosiu.

Dragnea a stat închis 2 ani și 2 luni. El a ieșit cu un an și jumătate mai devreme. Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

SURSA FOTO: Inquam