Un asasinat în stil mafiot a avut loc în orașul rus Krasnodar, după cum anunță spionajul militar ucrainean. Informațiile de la Kiev dezvăluie felul în care a fost ucis un comandant rus de submarin, Stanislav Rjiţki. Potrivit surselor ucrainene, Stanislav Rjitțki împuşcat mortal în oraşul rus Krasnodar (sud), fără să revendice însă asasinatul, relatează CNN.

Agenția de informații ucraineană spune că Stanislav Rjiţki a fost ucis prin împuşcare luni, de către o ”persoană necunoscută”, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

”Mobilul crimei face obiectul unei anchete”, potrivit Kievului, care precizează că ”suspecţii sunt identificaţi”.

Asasinat în parc

Serviciile de informaţii ucrainene dezvăluie marţi, într-o postare pe Telegram, cum s-a întâmplat. Comandantul ”făcea jogging în Parcul «30 de Ani de la Victorie» din Krasnodar.

Către ora (locală) 6.00 (şi ora României), a fost împuşcat de şapte ori cu un pistol Makarov. Din cauza rănilor, Rjiţki a murit la spital”, scrie spionajul militar ucrainean.

”Din cauza unei ploi puternice, parcul era pustiu, aşadar nu există martori care să ofere detalii sau să-l identifice pe atacator”, se arată în postare.

Stanislav Rjiţki era comandantul unui submarin rus din clasa Kilo, din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră, care poate trage rachete de crozieră de tip Kalibr, potrivit postării ucrainene şi unor relatări ale presei ruse.

Atacuri cu rachete lansate de la bordul unor submarine au constituit unele dintre cele mai distrugătoare atacuri asupra unor oraşe ucrainene.

În urmă cu un an, un astfel de atac vizând oraşul ucrainean Viniţia (centru) s-a soldat cu zeci de morţi, inclusiv trei copii.

Era comandantul submarinului Krasnodar

Stanislav Rjiţki, şef adjunct al autorităţii locale responsabile cu mobilizarea militară, care a comandat submarinul Krasnodar din Flota Rusiei din Marea Neagră, s-a stins din viață. Acesta a fost ucis de un bărbat înarmat în orașul sudic Krasnodar.

Un dosar penal pentru crimă a fost deschis deja. Momentan, este neclar dacă el era actualul căpitan al submarinului Krasnodar la momentul uciderii sale, relatează agenția de presă TASS.

Potrivit sursei citate anterior, Krasnodar este un submarin diesel-electric construit pentru Flota Rusiei din Marea Neagră şi proiectat să lupte împotriva navelor de suprafaţă şi a submarinelor, să amplaseze mine şi să efectueze recunoaşteri.