Acest nou deces aduce numărul total de cazuri confirmate cu această boală la patru, în diferite state, potrivit WSBTV.

Un produs importat, cea mai probabilă cauză a îmbolnăvirilor

Doi dintre cei patru pacienți nu aveau factori de risc cunoscuți pentru melioidoză, iar doi au murit. Niciunul dintre cazurile din Georgia, Kansas, Minnesota și Texas nu a călătorit în afara țării, experții fiind intrigați de modul în care au contactat boala.

Conform CDC, cea mai probabilă cauză este un produs importat (cum ar fi un aliment sau o băutură, produse de îngrijire personală sau medicamente).

CDC a solicitat clinicienilor să ia în considerare melioidoza pentru orice infecții bacteriene acute care nu răspund la antibiotice normale, indiferent dacă pacientul a călătorit sau nu în afara SUA.

Factorii de risc majori ai melioidozei sunt diabetul, boli hepatice sau renale, boli pulmonare cronice, cancer sau o altă afecțiune care slăbește sistemul imunitar.

Semne si simptome

Există mai multe tipuri de infecție cu melioidoză, fiecare cu propriul set de simptome. Melioidoza are o gamă largă de semne și simptome care pot fi confundate cu ale altor boli, cum ar fi tuberculoza sau forme mai frecvente de pneumonie. Timpul dintre expunerea la bacterii care cauzează boala și apariția simptomelor nu este definit clar, dar poate varia de la o zi la mai mulți ani.

În general, simptomele apar la două până la patru săptămâni după expunere.

Cele mai frecvents simptome sunt durere localizată sau umflături, febră, ulcerație, tuse, dureri în piept.

Sursă foto: Dreamstime