Vitaminele contribuie la procesele metabolice și la reglarea poftei de mâncare

Vitaminele esențiale contribuie la procesele metabolice, producerea de energie și la reglarea poftei de mâncare, toate fiind aspecte integrante ale succesului pierderii în greutate.

Iată ce spun experții despre cele patru vitamine pe care ar trebui să le luați în considerare dacă doriți să slăbiți mai mult în acest an. Ei au dezvăluit că vitamina D, vitamina B, vitamina C și vitamina K ar putea ajuta în acest sens, potrivit Shefinds.

Vitamina D poate juca un rol în gestionarea greutății

Vitamina D, denumită adesea „vitamina soarelui”, este renumită pentru rolul său în sănătatea oaselor și în funcția imunitară. Cu toate acestea, cercetările sugerează că nivelurile adecvate de vitamina D pot juca, de asemenea, un rol în gestionarea greutății. Unele studii au sugerat că deficiența de vitamina D este asociată cu obezitatea.

Se crede că vitamina D poate influența stocarea și eliberarea grăsimilor în corpul. În plus, spune medicul dietetician George Genly, „deficiențele de vitamina D pot duce la simptome de oboseală, depresie și alte lucruri care ne pot afecta negativ nivelul de energie și greutatea”.

La fel ca în cazul tuturor suplimentelor, este foarte important să consultați un medic dacă vă gândiți să adăugați vitamina D în rutina alimentară. Supradozajul poate fi dăunător.

Vitamina B ajută la descompunerea grăsimilor

Vitamina B, un grup de nutrienți esențiali solubili în apă, este esențială în diferite procese metabolice din organism. Complexul de vitamina B joacă un rol distinct și contribuie la producerea de energie, metabolism eficient și descompunerea grăsimilor și carbohidraților.

Genly spune: „Vitamina B, cum ar fi B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxină) și B12 (cobalamină), sunt implicate în diferite procese metabolice, inclusiv descompunerea carbohidraților, grăsimilor și
proteinelor. O deficiență a acestor vitamine poate încetini metabolismul, afectând gestionarea greutății.”

B-urile „sunt direct implicate în metabolismul alimentelor și, prin urmare, pot ajuta la o pierdere mai rapidă în greutate”.

Asta nu înseamnă că vitaminele B sunt soluția magică pentru pierderea în greutate, dar este esențial pentru sănătatea și bunăstarea generală să vă asigurați că obțineți suficient.

Vitamina C poate ajuta indirect la pierderea în greutate

Vitamina C, cunoscută pentru proprietățile de stimulare a sistemului imunitar, joacă un rol în sprijinirea pierderii în greutate și a bunăstării generale. Ca antioxidant puternic, vitamina C ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației, factori care pot influența funcția metabolică și pot contribui la creșterea în greutate.

„Vitamina C este un antioxidant care susține sistemul imunitar și ajută organismul să absoarbă fierul din alimentele pe bază de plante. Poate ajuta indirect la pierderea în greutate prin promovarea sănătății generale și prin reducerea potențialului riscului de îmbolnăvire care ar putea împiedica activitatea fizică”, spune el.

În timp ce doar vitamina C nu este o soluție simplă pentru pierderea în greutate, încorporarea sa poate contribui la un metabolism mai sănătos și poate sprijini obiectivele de gestionare a greutății.

Vitamina K poate contribui la slăbit

Cercetările sugerează că vitamina K poate contribui la pierderea în greutate prin influența sa asupra diferitelor procese fiziologice.

„Vitamina K este esențială pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor. Deși nu are legătură directă cu pierderea în greutate, ea joacă un rol în sănătatea generală, ceea ce poate afecta indirect gestionarea greutății”, spune medicul.

O dietă echilibrată, activitatea fizică regulată, o hidratare adecvată și un somn suficient sunt factori critici în atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase. În plus, nevoile individuale variază, adaugă el.