Câți bani dorește Elon Musk să atragă

Elon Musk vrea să atragă fonduri pentru SpaceX de aproximativ 250 de milioane de dolari, sumă care i-ar conferi o evaluare de circa 36 de miliarde de dolari, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de CNBC.

Compania intenţionează să atragă această sumă la un preţ de 220 de dolari pe acţiune, iar runda de finanţare nu se va încheia înainte de a doua săptămână a lunii martie.

Începând din luna mai a anului trecut, SpaceX a început să lanseze grupuri de câte 60 de sateliţi, iar numărul sateliţilor săi care orbitează Pământul a ajuns la 240. Compania intenţionează ca până la sfârşitul anului 2020 serviciul său de internet broadband să devină operaţional.

Tesla, mașina lui Elon Musk, va intra pe piața din România

Elon Musk intenționează să se extindă, motiv pentru care acesta dorește construirea mai multor fabrici Tesla în Europa. Printre țările menționate de acesta se află și România.

Acesta a anunțat intenția sa de a construi o fabrică Tesla în România încă din luna august, pe pagina sa de Twitter, când a atras atenția că steagul țării noastre este identic cu cel al Ciadului.

Momentan, pe pagina oficială Tesla, la rubrica unde poți găsi compania, se află în dreptul României doar trei stații de încărcare: una în București, una în Craiova și cealaltă în Brăila. În dreptul fiecărei locații este scris coming soon, dovadă că stațiile nu sunt încă accesibile.

Întrebat pe Twitter de către Dragoș Stanca, fondator UPGRADE 100 (în trecut, iCEE.fest) dacă vine și în țara noastră, Elon Musk a răspuns că speră să vină cât de curând.