16 furturi în 8 zile. Trei români din Franța, condamnați cu închisoarea până la 15 luni

Ziarul Românesc de Germania notează că trei români din Franța au comis mai multe furturi în doar opt zile în numeroase unități ale magazinului universal Colruyt din Belgia. Deobicei, hoții acționau în doi, însă la cinci furturi din magazine a participat și sora bărbatului. Ulterior, aceasta s-a întors în România.

La finalul lunii ianuarie a acestui an, Cristina și soțul ei Zoro au fost reținuți la trecerea frontierei dintre Franța și Belgia. Aceștia erau deja bănuiți de furt de la începutul lunii septembrie 2020, deoarece Mercedesul lor a fost observat la mai multe magazine Colruyt, după ce furturile au fost declarate la poliție.

Ce furau românii

Sursa anterior menționată notează că românii furau în principal țigări și că apoi vindeau produsele în Franța. Aceștia au fost văzuți în mai multe locuri, precum: Roeselare, Hooglede, Izegem, Kortrijk, Kuurne, Leuven, Bruges, Torhout, Zedelgem, Knokke-Heist și Blankenberge.

Întrebați de ce au început să fure, Zoro a declarat că acasă au nouă copii și că au avut și costuri suplimentare cu mașina, lăsând să se înțeleagă că au avut probleme financiare.

Curtea din Kortrijk a decis ca acești români să primească pedepse cu închisoarea de la 12 la 15 luni. Zoro a mai fost condamnat și în Franța pentru furturi.

Sursă foto: Dreamstime