”Voucherele de vacanță se vor da anul viitor. Sunt bugetate în proiectul pe 2018. S-a discutat în așa fel încât toate instituțiile publice centrale să le acorde anul viitor, pentru că suma de 842 de milioane de lei a fost prevăzută în buget. Valoarea indemnizației sau a primei de vacanță este de 1.450 de lei și se acordă sub formă de vouchere de vacanță. Acestea se acordă de fiecare instituție publică care are prinsă în buget suma necesară. Se face o achiziție de vouchere, care este scriptic sau electronic, pentru achiziționarea pachetului de servicii turistice doar în România”, a subliniat ministrul Turismului.

El a adăugat că voucherele sunt nominale. „Nimeni nu poate să le cumpere și nici nu are voie. Cine va face acest lucru i se vor ridica certificatele de clasificare în cazul unităților de cazare, iar în cazul agențiilor de turism, li se ridică licența de funcționare”, a punctat Dobre.

Ministrul Turismului a afirmat că, în 2017, turismul intern a realizat o creștere de 47 %, adică încasări de 1.736 de miliarde de euro, față de 1086 miliarde de euro în 2016, fiind de asemenea, o creștere la contribuția acestui domeniu la PIB-ul României.

”Creșterea este destul de mare pentru că este vorba despre sume plătite și încasate. Avem, de asemenea, o circulație cu 11% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem date care arată că activitatea de turism în România crește de la un an la altul și asta, în primul rând, se datorează în special operatorilor economici care oferă o calitate a serviciilor din ce în ce mai bună”, a concluzionat Mircea Titus Dobre.

Ministrul Turismului a participat marți, la Poiana Brașov, alături de reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la o întâlnire cu agenții economici din turism și alimentație publică din zonă, având în vedere vacanța de sărbători, când se preconizează că numărul turiștilor în stațiunile montane de pe Valea Prahovei va fi unul destul de mare. (Sursa: Agerpres)