Desi s-a inregistrat o dublare fata de anul trecut, online se realizeaza doar 0,84% din totalul achizitiilor publice din Romania. Si asta in conditiile in care institutiile publice sunt obligate, prin lege, sa realizeze 20% din totalul achizitiilor publice prin intermediul sistemului electronic de achizitii publice.

 

“Piata achizitiilor publice online a crescut de mai mult de trei ori, inregistrand in prezent 0, 84% din total. Valoarea procentului ne dezamageste. Ceea ce ne bucura este tendinta de crestere”, a declarat, pentru Capital.ro, Daniel Gruia, presedintele Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

 

 

La 31 octombrie 2008, valoarea totala a achizitiilor atribuite prin proceduri online si offline a ajuns la aproximativ 46 de miliarde de lei, fata de aproape 25 de miliarde, cat s-a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Procedura online presupune ca institutia publica sa posteze anuntul de atribuire pe site, iar ofertantul ii raspunde tot in sistem electronic, in timp ce in cadrul procedurii offline, agentul economic trimite oferta autoritatii contractante in scris.