Evenimente Mica publicitate Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Lifestyle

Veste pentru toți românii care mănâncă la restaurant

Autor: | | 3 Comentarii

Legalizarea tipsului fiscal este ”un pas important” pentru industria ospitalității, ”un un obiectiv” care trebuie finalizat în perioada următoare, potrivit lui Dragoș Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

”Astăzi, în România, nu poţi să plăteşti tips (n.red. - bacşiş) pe card, un subiect de care ne tot lovim. În Israel, de exemplu, lucrurile sunt mult mai avansate, poţi plăti tipsul cu cardul, iar apoi îl poţi scoate de casa de marcat pentru a-l da angajatului”, a punctat Petrescu în cadrul celei de-a doua ediţii a Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii, organziată de HORA.

La rândul său, avocatul Gabriel Biriş a adus în discuţie perioada din 2015, când bacşişul şi impozitarea lui au fost reglementate. ”Toată lumea a fost mulţumită pentru că asta îţi permitea transparenţă. Adică, puteai să plăteşti cu cardul, exista o fiscalizare a acestor venituri. Însă, la vremea aceea au fost nişte exagerări, cu acel registru cu numerar. Era nedemn să pui oamenii să-ţi întoarcă buzunarele să spună cu câţi bani au intrat în restaurant, să faci un inventar. Exagerarea aceea a dus la distrugerea unui lucru bun. Reglementarea impozitării bacşişului ca venituri din alte surse, cu impozit colectat de către angajator este o dovadă de normalitate şi până la urmă statul ar trebui să încurajeze plăţile cu cardul, nu să le descurajeze”, a spus Biriş.

Totodată, acesta s-a referit la modificarea Legii privind munca sezonieră, subliniid că marţi, 10 aprilie, s-a votat în Camera Deputaţilor un proiect privind legalizarea muncii sezoniere în hoteluri şi restaurante. Mai mult, educaţia din industria de restaurante poate să fie un pilon foarte bun de atracţie şi de păstrare a resursei umane.

"Industria ospitalităţii trebuie să fie bazată pe etică şi pe cultura gastronomică. Este oare normal să avem o diferenţă de la 3 milioane la aproape 9 milioane de turişti faţă de Bulgaria?", a adăugat preşedintele HORA.

Acesta a furnizat şi nişte cifre, prezentate de HORA, conform cărora afacerile în domeniul restaurantelor înseamnă circa 3,6 miliarde de euro, cu aproximativ 26.000 de restaurant la nivel naţional. Din acest total, cifra de afaceri pe acest segment, în Bucureşti, are o pondere de 45% din total, cu 3.670 de restaurante.

Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

Pagina 1 din 1
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Ziare.com

DCNews

Stirile Kanal D

AutoBild

Economica.net

Agrointeligenta

StiriDiaspora.ro

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

X