„Acest Tax Rebate ar urma să încurajeze marile companii din străinătate care investesc în filme realizate în România. Este nevoie să creștem atractivitatea României, ca destinație pentru producția de filme", explică Romașcanu, citat de paginademedia.ro.

Prin urmare, proiectul prin care producătorii de film ar urma să primească facilităţi fiscale pentru peliculele turnate în România ar putea aduce beneficii de milioane atât imaginii ţării cât mai ales economiei. 

În ultimele decenii, industria cinematografică europeană şi mondială a beneficiat de rebate-uri şi alte stimulente fiscale din partea guvernelor care au vrut să stimuleze turismul şi să dea un imbold economiilor. Astfel, peste 20 de ţări şi mai bine de 40 de state din SUA au tax rebates sau cheltuieli deductibile de aproximativ 20% din bugetul filmului. Cel mai apropiat exemplu de România este Ungaria, unde guvernul oferă o facilitate fiscală de 20% din suma cheltuită pe teritoriul său.   
 
În prezent, avem industria cinematografică cu cea mai mică cifră de afaceri din regiune, de crica 53 de milioane de euro, arată o analiză a PriceWaterhouseCoopers. Astfel, multe milioane de euro ajung în ţările vecine, bani pe care îi pierdem din cauza faptului că celelalte state reuşesc mai bine să-i atragă pe străini. Totodată, 82% din cifra de afaceri este generată de banii pe care îi aduc străinii în ţara noastră pentru turnarea de coproducţii, în timp ce filmele 100% româneşti generează doar 9 milioane şi jumătate de dolari. În 2014, filmele româneşti au vândut numai 200 de mii de bilete, potrivit datelor CNC, câtă vreme cinemategorafele româneşti au vândut peste 8 milioane de bilete pentru filme americane.