Volatilitatea va fi noua normalitate în 2015.

Aceasta este tema imperativă ce a apărut în studiul anual, reiterată de profesioniștii în domeniul investițiilor. Și dacă o iniţiativă a pieţei din această săptămână este un indicator, pronosticurile lor sunt deja confirmate. Bursele au crescut joi, cu indicele Dow Jones Industrial Average obținând peste 300 de puncte, a patra sesiune de tranzacţii cu trei cifre. Ratele dobânzilor și prețurile petrolului au suferit, de asemenea modificări, mai scrie New York Times.

Volatilitatea ar putea fi, de asemenea, numită normală, având în vedere cum au stat lucrurile după criza financiară.

"Avem parte probabil de mai multă volatilitate decât sunt obişnuiţi", spune William Miller, care conduce Legg Mason Opportunity Trust. "De fiecare dată când obținem o corecție sau suntem aproape de ea, toată lumea tresare. Aș spune că este vorba mai degrabă de o observație decât de o predicție."

William Miller revine pentru a patra apariție consecutivă în această coloană în urma prognozelor sale exacte pe piața de capital de anul trecut. El a fost mult mai precis decât marea majoritate a analiștilor, majoritatea predicțiilor sale dovedindu-se cu adevărat exacte.

"Va fi o mult mai complicat în acest an", spune Miller. "Dar sunt foarte optimist în ceea ce privește creșterea economiei Statelor Unite.”