'Nu ne aşteptăm ca această demisie să ducă la alegeri anticipate. Cu toate acestea, nu excludem posibilitatea unor noi măsuri de relaxare fiscală, având în vedere că partidul fostului premier ar putea încerca să recupereze o parte din popularitatea pierdută, înaintea alegerilor parlamentare programate pentru 2016', se arată în comunicatul S&P. 

Agenţia de evaluare subliniază că deja a luat în calcul o deteriorare a deficitului guvernamental până la 2,7% din PIB în 2016 de la nivelul de 1,2% din PIB preconizat pentru 2015, ca urmare a diferitelor modificări aduse Codului Fiscal cât şi majorărilor de salarii în sectorul public. 'În prezent ne aşteptăm ca măsurile suplimentare de relaxare fiscală în perioada 2016-2018 să rămână în limitele preconizate anterior pentru indicatorii României. Perspectiva noastră stabilă asociată ratingului pe termen lung este bazată pe această estimare' se mai arată în comunicatul S&P. 

Pe baza evoluţiilor descrise, reprezentanţii S&P au decis că în prezent nu există motive pentru o acţiune de rating. 

"Doar un comitet de rating ar putea decide o acţiune de rating şi, în condiţiile în care aceste evoluţii nu sunt considerate suficient de semnificative încât să influenţeze ratingurile, nu a fost necesar să fie revizuite de un comitet de rating", precizează S&P. 

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului. 

 AGERPRES