„Membrii "Grupului de la Bruxelles" erau din nou izolaţi miercuri după-amiază, în birourile discrete de la Bruxelles, pentru a încerca să iasă din impasul negocierilor dintre Atena și creditorii săi – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană  şi FMI, o criză care durează de patru luni. Grecii, care speră la un acord în următoarele câteva zile, a sosit la Bruxelles cu un proiect de memorandum de douăzeci de pagini, iar premierul grec Alexis Tsipras, foarte implicat în negocieri, a declarat că va participa personal la reuniune, potrivit Atenei. Toată lumea este acum conștientă, la Atena, Paris, Berlin sau Washington, că aceste discuții îndelungate ar trebui încheiate foarte repede pentru a se evita o incapacitate de plată a statului grec. "Zilele utile", cum se spune la Bruxelles, sunt acum numarate: zece, cel mult, spun surse apropiate negocierilor. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru scenariul "optimist" care încă are o șansă de a fi realizat?”, mai scrie Le Monde.

„Politicienii vremii au dat Greciei un ultimatum”, citim în publicaţia The Wall Street Journal.

„Guvernul grec a petrecut patru luni cerând o "soluție politică" la criza datoriei ţării. Poate că a venit vremea ca zona euro să ofere o soluţie Atenei, spune editorialistul Wall Street Journal, Simon Nixon. Până acum, liderii europeni au fost reticenţi în a se implica intr-adevăr în proces, preferând să se ascundă în spatele oficialilor instituţiilor cunoscute sub numele de Troica: Banca Centrală Europeană, FMI şi Comisia Europeană.”

„SUA îndeamnă Grecia să încheie politica pe marginea prăpăstiei cu creditorii săi la reuniunea G7”, titrează The Guardian.

„Secretarul american al Trezoreriei a declarat că va folosi reuniunea miniștrilor de finanțe din G7 de joi și vineri pentru a face presiuni asupra Greciei și creditorilor săi europeni să pună capăt politicii periculoase din ultimul timp și de a ajunge la un acord de salvare. Cu coaliția condusă de partidul de extrema stânga Syriza străduindu-se să ajungă la un acord care va aduce o tranşă de salvare de 7.2 miliarde de euro în numerar care să ajute la plăţile către Fondul Monetar Internațional, Jack Lew a cerut ambelor părţi implicate în criza datoriilor din Grecia în curs de desfășurare să trateze " fiecare termen ca şi cum ar fi ultimul". Washingtonul a privit diferitele grade de frustrare și de alarmă de-a lungul întregii aceste adevărate saga.”

„FIFA în criză! Lui Blatter i se cere demisia, iar sponsorii își exprimă dezamăgirea”, mai citim în Guardian.

„Președintele FIFA, Sepp Blatter se confruntă cu cereri de demisie, iar sponsorii-cheie au cerut organismului de conducere a fotbalului mondial să facă curăţenie după ce nouă foşti şi actuali funcționari au fost arestaţi, fiind acuzaţi de fapte de corupție. Procurorii americani au dat publicităţii ieri un rechizitoriu, acuzând înalții funcționari FIFA, alături de cinci organisme mass-media sportive și directori de promovare că au primit mită în valoare de peste 150 de milioane dolari în peste 24 de ani. Acuzațiile au trimis unde de șoc în lumea fotbalului multă lume întrebându-se dacă FIFA poate continua în forma sa actuală. Sepp Blatter candidează în această săptămână pentru un al cincilea mandat de patru ani în fruntea FIFA. Greg Dyke, președintele Asociației Engleză de Fotbal, a declarat că Blatter, în vârstă de 79 de ani, ar trebui să părăsească imediat poziţia pe care o ocupă. La rândul său, Diego Maradona spune că președintele FIFA trebuie să plece, iar Visa ar putea reevalua ofertele de sponsorizare ale Federaţiei Internaţionale de Fotbal.”

„Sepp Blatter, cel mai puternic om din sport, transpiră”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Sepp Blatter și acoliții săi din FIFA, care au condus fotbalul mondial ca pe un bancomat personal încă din anii 1970, par să fie paritat că vor scăpa de cârlig şi de această dată, la fel cum au făcut de fiecare dată şi în trecut. Sepp Blatter l-a trimis pe purtătorul de cuvânt al FIFA să le spună reporterilor că el personal nu este cercetat pentru corupție și că alegerile pentru președinte, programată pentru vineri, merg mai departe. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de mulţi delegați îl vor părăsi, acum că autoritățile elvețiene şi-au manifestat dorința de a-i extrage pe funcționarii FIFA din apartamentele lor din hotelelurile de lux.”

„Povestea din spatele fostului oficial de top al FIFA care a devenit informator al FBI”, mai citim în Business Insider.

„Autoritățile elveţiene au operat miercuri mai multe arestări, ca parte a unei investigații de corupție la FIFA, organismul fotbalului mondial. Iar omul care a ajutat FBI la construirea cazului este un fost executiv de top al FIFA din New York City. New York Daily News a publicat în noiembrie anul trecut un material de investigație cu privire la implicarea fostului membru al Comitetului Executiv al FIFA, Chuck Blazer, în cazul de corupție, iar BuzzFeed scrisese în iunie anul trecut despre "tatăl escrocheriilor suburbane din fotbal". Chuck Blazer a fost "unul dintre cei mai puternici oameni din fotbal din lume", înainte de a pleca de la FIFA în 2013, pe fondul unei anchete a Comisiei de Etică, conform SB Nation, care a remarcat că Blazer cel mai probabil a cooperat cu investigația FBI făcută la FIFA, pentru a evita închisoarea. Blazer a pledat vinovat la acuzaţiile de conspirație la înșelătorie, conspirație la fraudă, conspiraţie pentru spălare de bani, evaziune fiscală și eşecul depunerii unui raport al Băncii Externe și Conturi Financiare FBAR, potrivit unui comunicat dat publicităţii ieri de Departamentului de Justiție al SUA. Chuck Blazer a pierdut aproape 2 milioane dolari și a fost de acord să plătească o altă sumă nedeterminată atunci când el este condamnat.

„SUA promit să scape fotbalul mondial de corupţie”, titrează The New York Times.

„Oficialii americani au pus sub acuzare 14 înalţi funcționari și directori de marketing ai FIFA, despre care au spus că au corupt fotbalul mondial de-a lungul a două decenii și au luat mită în valoare de 150 milioane dolari. În acest timp, Sepp Blatter: responsabil, dar lăsat neatins. Actualul preşedinte FIFA a fost lăudat pentru extinderea activităţilor de fotbal în rândul națiunilor mai puțin dezvoltate, dar a fost criticat pentru stilul său dictatorial în fruntea federaţiei internaţionale de fotbal.”

„Scandal de corupţie: Sponsorii se distanţează de FIFA”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„Scanalul de corupţie de la FIFA zgâlţâie serios sistemul de sponsorizare al Federaţiei Internaţionale de Fotbal. Donatori importanți, cum ar fi Coca-Cola și McDonalds-au exprimat îngrijorarea. Compania de carduri Visa amenință chiar cu retragerea din rândul sponsorilor Federaţiei.”