“Franţa începe Campionatul European care se desfășoară în țara sa, din postura de favorită şi va trebui să reziste presiunii de a fi preferata publicului. Greutatea consta în faptul că echipa Franţei se confruntă vineri seara, de la ora 22.00 cu România, ţară care are una dintre cele mai bune apărători din acest campionat şi cu siguranţă românii vor încerca să le strice francezilor petrecerea locală. Debutul Franței este împotriva unei echipe care a câștigat reputația de a acea un zid în apărare, cu puţine goluri primite în calificări, dar şi cu prea puţine nume notabile”, scrie publicaţia spaniola Marca.

„Franța – România: Fără surprize, Dimitri Payet va fi titular în atac”, citim pe site-ul Eurosport.fr

„Ultima şedinţă de pregătire s-a încheiat şi a dat un verdict fără surprize. Dimitri Payet începe întâlnirea cu România alături Olivier Giroud și Antoine Griezmann. Didier Deschamps își menține încrederea în Adil Rami și N'Golo Kante. Antrenorul Didier Deschamps a recunoscut săptămâna trecută la Metz că are deja în cap echipa de start din meciul cu echipa României. Practic aliniază același unsprezece din meciul împotriva Scoției, cu excepția faptului că Antoine Griezmann îşi preia locul în aripa dreapta în locul lui Kingsley Coman.”

„Euro 2016: ghid de călătorie în oraşele-gazdă din Franța”, titrează The Guardian, în pagina electronică.

 “Oraşele gazdă ale Euro 2016 a oferă toate un gust delicios al Franței pentru a te simţi bine cu ocazia spectacolului fotbalistic – de la rafinata bucătărie franceză la baruri șic, până la arta şi arhitectura de clasă mondială. The Guardian face o vizită în toate oraşele franceze care găzduiesc meciuri ale Campionatului European şi prezintă tot ceea ce poate face un turist în acele zone.”

„Atentate, drone, huligani: amenințările la adresa Euro 2016”, scrie Le Monde.

„42000 de polițişti, 30000 de jandarmi, 2500 de pompieri, 300 de pirotehnişti, 13.000 de agenţi de securitate … cifrele vin în sprijinul măsurilor pe care prim-ministrul, ministrul de Interne și șeful statului le-au luat încă de acum câteva săptămâni, întărind dispozitivul de siguranţă odată cu începerea campionatului european de fotbal, vineri, 10 iunie. În timp ce Franţa se află în continuare sub starea de urgență implementată seara zilei de 13 noiembrie anul trecut, când au avut loc atacurile de la Paris, riscul terorist este prezent pe buzele tuturor.”

„Preşedintele Obama a anunţat în mod oficial că o sprijină pe Hillary Clinton”, citim pe site-ul CNN.

“Preşedintele SUA, Barack Obama şi-a anunţat în mod oficial sprijinul oferit lui Hillary Clinton pentru obţinerea nominalizării Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale. Preşedintele Obama a făcut anunţul după întâlnirea la Vermont cu senatorul Bernie Sanders, contracandidatul lui Hillary Clinton în cursa pentru nominalizare. Într-un mesaj video distribuit în mediile sociale online de către doamna Clinton, preşedintele Obama a anunţat că doamna Clinton ar putea fi cea mai calificată persoană pentru rolul de preşedinte. "Sunt cu ea", a declarat Obama într-un mesaj video difuzat la scurt timp după ce s-a întâlnit cu celălalt candidat democrat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, care a refuzat până în prezent să se retragă din cursă. "Cred că nu a existat niciodată un candidat atât de calificat pentru acest post", a indicat Obama în acest scurt mesaj video. "Sunt onorată că sunteţi alături de mine", a răspuns imediat fostul secretar de stat pe Twitter. "Sunt emoţionată şi gata să merg înainte!". Echipa dnei Clinton a anunţat de asemenea un miting de campanie comun care va avea loc miercurea viitoare în statul Wisconsin. Determinat să facă totul pentru ca un candidat din tabăra lui să-i succeadă la Casa Albă în 2017, Obama a dorit să se asigure de mai multe zile că democraţii sunt în ordine de luptă în spatele lui Hillary Clinton pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.”