Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să reducă cu 20% numărul de consilieri din aparatul de lucru al demnitarilor. De asemenea, agenţiile guvernamentale vor fi restructurate prin desfiinţare şi comasare.

Emil Boc a precizat că procedura va fi efectuată până la 1 august şi va reduce numărul de posturi cu un total de 417 locuri la aparatul de lucru al demnitarilor, atât la nivel central, cât şi local. Aparatul de lucru este format în principal din consilieri, experţi şi alţi funcţionari.

„În total vorbim, la nivel naţional, de 2.083 posturi ale cabinetelor demnitarilor. Asta înseamnă, aplicând procentul de 20% , o reducere cu 417 posturi la personalul din cabinetele demnitarilor”, a arătat premierul.

Filialele ANOFM, comasate cu direcţiile judeţene de muncă

Executivul a decis că numărul agenţiilor guvernamentale va fi redus, în termen de două săptămâni, cu 50% raportat la numărul actual, prin desfiinţare sau comasare, cu excepţia structurilor înfiinţate în urma negocierilor cu Uniunea Europeană.

Agenţiile subordonate Ministerului Dezvoltării vor fi comasate într-o singură instituţie, aceeaşi procedură urmând să fie aplicată în cazul filialelor Agenţiei Naţionale a Ocupării Forţei de Muncă, propuse pentru comasare cu direcţiile judeţene de muncă, pentru a elimina suprapunerea atribuţiilor.

În procesul de comasare vor fi incluse şi numeroasele agenţii din domeniul mediului, precum Garda de Mediu şi Direcţiile Apelor, precum şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei.

Printre agenţiile care nu vor fi desfiinţate au fost nominalizate Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

SURSA: Mediafax