Renault va semna până în septembrie documentele pentru obţinerea de finanţare de la BERD şi BEI pentru centrul de testări Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Titu, iar lucrările la această unitate vor fi reluate în câteva zile, a declarat directorul RTR, Philippe Prevel, citat de Mediafax.

„Am pus în aşteptare lucrările în decembrie (2008) din cauza crizei, iar în acest timp a trebuit să găsim noi surse de finanţare. Suntem aproape să o obţinem, iar managementul Renault a decis să reînceapă lucrările la proiect”, a spus Prevel.

În mai, conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat o investiţie de 44 milioane de euro în operaţiunea de majorare a capitalului RTR şi, astfel, banca va deţine o participaţie de 49% din capitalul companiei.

În acelaşi timp, RTR va contracta cu garanţia statului un împrumut de 83 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Prevel declara la începutul lunii decembrie a anului trecut, că Renault va continua lucrările la centrul RTR de la Titu şi că face în continuare angajări, în pofida crizei.

Întreg centrul de testări de la Titu are un cost estimat de 450 de milioane de euro. La RTR lucrează în prezent 2.300 de persoane, dintre care 2.200 sunt ingineri. Echipele de ingineri ai RTR sunt împărţite în proporţii egale la Bucureşti şi Mioveni.

SURSA: Mediafax