El i-a cerut, în deschiderea şedinţei săptămânale a Guvernului, ministrului de resort să se implice în rezolvarea problemelor legate de implementarea noului sistem.

'Avem nevoie de cardul de sănătate şi de combaterea risipei şi fraudei din sănătate. Domnule ministru (Nicolae Bănicioiu – n.r.), nu ştiu, sunt probleme la Casă (CNAS – n.r.) le îndreptaţi. Sunt unii care, dacă se aplică cardul de sănătate, nu pot să mai zică că au 2.000 de pacienţi pe zi şi consumă medicamente de milioane de euro. Sunt convins că trebuie îmbunătăţit sistemul, dar, în acelaşi timp, este cea mai importantă schimbare pe care o facem în Sănătate. Veţi face economii de sute de milioane de euro şi toţi banii fără nicio excepţie, tot ce se economiseşte rămâne la Sănătate şi aveţi de anul acesta, deja, o resursă importantă', a afirmat prim-ministrul.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, rapoartele zilnice atestă că sistemul cardului de sănătate este funcţional şi că, de la zi la zi, un număr tot mai mare de servicii medicale se acordă în baza acestuia.

În perioada următoare se vor desfăşura controale la nivel naţional la furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări, în baza unui ordin emis de preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Conform unui comunicat de presă al CNAS, controalele vor avea loc în special în urma sesizărilor primite de la pacienţi.

'Vom aplica sancţiuni tuturor acelor furnizori care refuză dreptul la servicii medicale unei persoane asigurate. Principala noastră preocupare în acest moment este ca pacienţii să beneficieze de servicii atunci când au nevoie de ele', a declarat Ciurchea.