Volumele totale de investitii din Europa au scazut cu 18% la 38 de miliarde de euro, in primele trei luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, afirma analistii grupului de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Cele mai afectate piete au fost cele franceza si germana, cu diminuari ale investitiilor de pana la 40%. Motivul declinului este reprezentat, in opinia DTZ de criza creditelor. Dar, criza financiara a intarit pozitia investitorilor care detin rezerve financiare, precum germanii de la SEB ImmoInvest si Deka, care scaneaza Europa in cautare de proiecte valoroase pe care sa le achizitioneze.

In zona de Centru si Est a Europei, investitiile au cunoscut o cadere importanta in Cehia si Ungaria, dar tari precum Romania sau Bulgaria raman extrem de atractive pentru investitorii care au posibilitatea de a-si finanta afacerile.

Cea mai mare tranzactie europeana a primului trimestru a fost cumpararea sediului bancii spaniole Santander de catre Quinlan Private si Propinvest pentru 1,9 miliarde de euro.

Sursa: Property EU