„Am depus peste 300 de amendamente. Am depus amendamente de fond, la nivel naţional, sprijinind obiective de investiţii la nivel regional, de asemenea, amendamente depuse de colegii din judeţe”, a precizat Orban, la Parlament.

El a spus că printre amendamentele depuse se află revenirea accizei la combustibil la nivelul anterior majorării şi renunţarea la split TVA.

„Noi susţinem mai multe amendamente care vin în întâmpinarea aşteptărilor multor categorii din societatea românească. (…) Susţinem revenirea accizei la nivelul anterior majorării. S-a văzut foarte clar că, pe perioada în care acciza a fost majorată, nu au crescut încasările la bugetul de stat. Solicităm aplicarea legii pensiilor şi creşterea pensiilor de la 1 ianuarie în conformitate cu formula prevăzută în lege, adică creşterea cu aproape 9%”, a afirmat Orban.

Liderul liberalilor a menţionat că PNL susţine şi finanţarea autostrăzilor Sibiu – Piteşti şi Târgu Mureş – Iaşi.

„Solicităm să nu se aplice split TVA. Propunem să fie oprit jaful împotriva comunităţilor locale, să se aloce o cotă din impozitul pe venit direct către localităţi de 58 la sută. De asemenea, solicităm eliminarea din proiectul de buget a articolului care prevede reducerea transferurilor în funcţie de excedentele, rezervele care există la bugetele locale. Avem şi amendamente de finanţare a autostrăzilor Sibiu – Piteşti şi Târgu Mureş – Iaşi”, a arătat Orban.