London Mining a fost lovită dur de prăbuşirea preţului fierului şi de izbucnirea focarului de Ebola din vestul Africii, potrivit publicaţiei The Economic Times. Acţiunile sale au ajuns săptămâna trecută la doar 4 pence, după ce a anunţat că se află în discuţii cu un partener strategic, avertizând că orice tranzacţie ar putea, practic, distruge investitorii. Salvarea London Mining ar însemna, cel mai probabil, ca creditorii companiei să accepte pierderi uriaşe.

London Mining operează o mică mină în Sierra Leone, unde produce fier de înaltă calitate, dar costurile de funcţionare sunt prea mari. Sierrra Leone este una dintre ţările africane cel mai grav afectate de epidemia de Ebola. Această situaţie a îngreunat şi mai mult afacerile. Navele de marfă taxează câte 2 dolari pe tonă în plus pentru intrarea în portul Freetown, capitala Sierra Leone.

Jindal Group, cel mai mare producător de oţel din India şi al 8-lea ca mărime de pe glob, a abordat African Minerals pentru o alianţă în privinţa achiziţiei firmei britanice, mai ales că firma fondată de românul Frank Timiş operează o mină mult mai mare în apropierea celei vizate de tranzacţie.

African Minerals deţine o linie de cale ferată low-cost şi un port care ar permite London Mining o reducere considerabilă a costurilor de livrare. Săptămâna trecută, Frank Timiş a angajat banca Standard Chartered, cel mai mare creditor al London Mining, să-i restructureze datorii în valoare de 500 mil. dolari.

Citeşte şi Frank Timiş, îngenuncheat de datorii