Potrivit unui comunicat de presă transmis de ADR N-V, această cifră a fost atinsă odată cu semnarea tuturor contractelor de finanţare – în total 119 – destinate microîntreprinderilor din Transilvania de Nord, pentru cererea de proiecte din acest an.

'Cele 600 de proiecte beneficiază de finanţare nerambursabilă de 594,27 milioane euro. Dintre acestea, 330 proiecte au finalizat deja implementarea. De asemenea, este interesant faptul că din totalul de 600 de proiecte, cele mai multe sunt la Axa 4 – Mediul de afaceri, urmate, ca număr, de cele finanţate prin Axa 1- Dezvoltare Urbană', se arată în comunicat.

Gradul de absorbţie este de 47,57 la sută, pentru toate proiectele în implementare fiind făcute plăţi, în sumă totală de 314,36 milioane euro.

Microîntreprinderile din Transilvania de Nord au putut accesa finanţări nerambursabile de până la 200.000 euro, doar pentru achiziţii de echipamente, tehnologii noi sau sisteme IT, pe domeniul major de intervenţie 4.3.- Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor, cererea de proiecte 2014.

Din totalul de peste 200 proiecte depuse la ADR Nord-Vest, au primit finanţare 119 firme, cel mai mare număr de contracte, respectiv 45, fiind încheiate în Cluj. Judeţul următor ca şi pondere a microîntreprinderilor care au câştigat finanţare europeană pe domeniile menţionate este Bihorul, cu 29 de proiecte, urmat de Maramureş (17), Sălaj (12), Satu Mare (9) şi Bistriţa Năsăud (7).

AGERPRES