Klaus Iohannis a vorbit despre mai multe subiecte importante cu Joe Biden, precum Visa Waiver. În urma dezbaterilor, președintele a declarat marți că țara noastră ar putea îndeplini în curând condițiile pentru programul respectiv.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre Visa Waiver

Președintele României a declarat marți, în SUA, că „obiectivul nostru e să îndeplinim condițiile”, lucru care ar urma să se întâmple în „viitorul nu foarte îndepărtat”.

Potrivit declarațiilor făcute de Iohannis, atât România cât și SUA împărtășesc obiectivul de a întări relațiile bilaterale.

„Atât România, cât și SUA împărtășesc obiectivul de a întări relațiile bilaterale fiind recunoscută relația pe care o avem în mai multe domenii. Lista e foarte lungă”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că a discutat cu Biden și despre admiterea României în Visa Waiver. El susține că este un „aspect important pentru toți cetățenii români”.

„Am vorbit și de admiterea României în Visa Waiver, aspect important pentru toți cetățenii români. Sunt foarte multe discuții tehnice, știți că Visa Waiver nu e o decizie politică, se bazează pe date statistice, MAE de la noi și ambasada acționează serios, putem avea speranța legitimă să se rezolve într-un viitor apropiat și această chestiune”, a spus Iohannis.

Președintele a mai adăugat că am putea îndeplini condițiile în viitorul „nu foarte îndepărtat”.

„Obiectivul nostru e să îndeplinim condițiile și suntem încrezători că se va întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit marți la Casa Albă de către omologul său american, Joe Biden, în cadrul unei vizite de lucru la Washington.

Agenda acestui summit a inclus discuții pe teme prioritare internaționale și bilaterale, cu un accent deosebit pe situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și pe întărirea securității în spațiul euroatlantic.

Potrivit Administrației Prezidențiale, această întâlnire reprezintă un bun prilej pentru reafirmarea rolului României ca furnizor de securitate și actor activ în gestionarea crizelor internaționale, ceea ce a fost recunoscut și apreciat de partenerii din cadrul Alianței Nord-Atlantice.

klaus Iohannis joe biden
SURSA FOTO: Administrația Prezidențială

Guvernul a transmis că admiterea României în program reprezintă un obiectiv strategic naţional

Amintim că Guvernul a transmis în luna aprilie că admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional.

Potrivit autorităților, ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens.

Executivul a amintit atunci că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism.