Linia de fabricație din Zalău, pusă în funcţiune în 2007 şi închisă ulterior din cauza scăderii pieţei construcţiilor, trece printr-un proces de retehnologizare și modernizare şi va oferi 65 de noi locuri de muncă.

„Pentru prima dată de la apariția crizei, în 2008, am constatat cât de dificil este să gestionezi o cerere de produse din ce în ce mai mare, pe care să nu o poți satisface, din cauza stocurilor insuficiente. Am început prin a căuta soluții de dezvoltare în afara companiei, orientându-ne către preluarea altor producători sau către construirea unei fabrici noi. Dar am constatat că aceste soluții sunt foarte costisitoare, atat din punctul de vedere al timpului necesar pregătirii pentru producție, cât și al investițiilor. Ne-am întors, astfel, către propria facilitate de producție nevalorificată, care se află încă la stadiul tehnologic al altor producători din piață. Investițiile necesare pentru retehnologizarea şi modernizarea ei sunt mai mici decât oricare dintre celalte soluții investigate, în plus, această soluție ne permite să începem producția încă din primul trimestru al anului 2015”, a spus Liviu Stoleru, directorul general și președintele Consiliului de Administrație al Cemacon.

Gradul de utilizare a fabricii de la Recea a crescut de la an la an. În 2010, linia era utilizată în proporție de 34%, în 2011 a crescut la 67%, iar un an mai târziu la 83%. Anul 2013 a marcat lansarea unui nou portofoliu de produse, gama de cărămizi Evoceramic. Datorită acestui fapt, linia de producție a fost utilizată la 88% din capacitatea sa anul trecut.

În primul semestru al anului 2014, Cemacon a înregistrat o creștere cu 41% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă a anului trecut, venituri din vânzări mai mari cu 35%, un profit operațional în creștere cu 97% și profit net de 2,27 milioane de lei.