Evenimente Mica publicitate Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Premiile Capital

Cei mai buni CEO din România

Autor: | | 0 Comentarii

În ultimii ani, s-au remarcat prin rezultate excepționale, au găsit soluții la probleme dificile și chiar au riscat cu unele investiții. Despre șefii unor mari companii este vorba. Sau, în termeni „mai oficiali“, despre acei „Chief Executive Officer - CEO“ care-și conduc echipele către performanță. Așa că, fie că vorbim despre transport și logistică, industrie grea, agricultură, energie sau bănci, sunt tot atâtea domenii unde aceștia s-au remarcat. În acest număr, vă prezentăm cei mai importanți CEO, iar la finalul lunii mai îi vom premia pe câștigători la Gala Premiilor de Excelență în Management.

VOTEAZĂ AICI!

Dragoş Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines România

Dragoş Anastasiu (53 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cu o istorie de viaţă impresionantă: imediat după ce a fost admis la Politehnica Bucureşti, Facultatea de Automatică, a emigrat în Germania, unde a absolvit Facultatea de Medicină „Johann Wolfgang Goethe“ din Frankfurt. Ca medic, a profesat timp de câţiva ani, în Germania, pentru ca apoi să revină în România şi să pună pe picioare un business de succes: compania de transport Eurolines. Treptat, afacerea a crescut, ultimii ani evidenţiindu-se inclusiv printr-o combinaţia reuşită cu partea de turism (n.r. – cu reţelele TUI TravelCenter), în care antreprenorul a investit, de altfel, foarte mult. Pentru anul acesta, cifra de vânzări a Grupului Eurolines, alcătuit din 21 de companii, este bugetată să atingă 140 milioane euro. 

 

Grigore Horoi, preşedintele Agicola Bacău

 

Grigore Horoi este de profesie economist, doctorand în ştiinţe economice. El a absolvit în 1985 Facultatea de Ştiinţa Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ - Iaşi, iar în 2000 cursurile The Open University cu Diplomă in Management. A ocupat mai mulţi ani postul de vicepreşedinte al companiei pe care o conduce din ianuarie 2009. De atunci, cifra de afaceri a Grupului Agricola a crescut de la 413,3 milioane de lei în 2009, la 677 milioane lei în 2016. Totodată, din 2009 şi până astăzi, instituţia şi-a dublat vânzările de carne de pui şi salamuri crud-uscate. La ora actuală, Agricola este liderul pieţei de salamuri crud-uscate din România, iar anul trecut grupul a raportat o cifră totală de afaceri de 677 milioane de lei, cu 3% mai mare decât cea înregistrată anul precedent (657milioane de lei).

Dimitrie Muscă, director general Combinatul Agroindustrial Curtici

 

Dimitrie Muscă este un manager care pune un accent puternic pe resursa umană: cei peste 350 de angajaţi ai combinatului au salarii mult peste nivelul mediu din economia naţională. De exemplu, tractoriştii care lucrează pentru companie câştigă de la 3.000 de lei în sus, veniturile salariale putând depăşi 10.000 de lei pe lună. Salariile mari vin însă pe fondul producţiilor mari, compania de la Curtici realizând în mod frecvent cifre de peste 6.200 kg/ha la grâu sau 5.000 kg/ha. Întrebat ce impact va avea creşterea salariului minim asupra businessului pe care îl va conduce, nu a făcut o estimare negativă, ci dimpotrivă: „Impactul va fi pozititv: creşte consumul, sunt mai mulţi bani pe piaţă, businessul condus de mine produce mâncare, este bine pentru noi“. Combinatul a fost înfiinţat la începutul anilor ’90 „pe scheletul“ fostei Cooperative Agricole de Producţie din localitate. Astăzi, compania are 3.000 de acţionari, iar managementul operaţiunilor pe cele 7.600 de hectare este asigurat de echipa lui Muscă.

Ravinder Takkar, CEO Vodafone 

 

Ravinder Takkar, în vârstă de 48 de ani, a preluat de la 1 mai 2014 funcţia de CEO al Vodafone România. Cu el la conducere, compania a câştigat numeroşi clienţi şi a avut o serie de realizări cheie. Reţeaua Vodafone a fost declarată «Cea mai performantă reţea mobilă din România» de auditorul independent P3 communications şi «Cea mai rapidă reţea mobilă din România», conform rezultatelor testelor efectuate cu aplicaţia Speedtest furnizată de Ookla. Înainte de a prelua Vodafone România, Ravinder Takkar a ocupat pozitia de CEO Vodafone Partner Markets, rol din care a contribuit la creşterea business-ului, prin extinderea prezenţei Vodafone şi adăugarea de noi parteneri, precum Zain Group (Kuweit, Bahrain, Iordania, Arabia Saudită şi Irak), Plus GSM (Polonia), Vodafone Brazilia, FarEasTone (Taiwan) şi Vinaphone (Vietnam). Takkar este licenţiat în informatică la Universitatea Loyola Marymount, din Los Angeles. 

 

Dragoş Dinu, CEO Țiriac Holdings

În vârstă de 50 de ani, CEO-ul Țiriac Holdings gestionează activitatea unui grup care reuneşte peste 40 de companii autohtone prezente în sectoare diferite de activitate precum auto, imobiliare, servicii financiare, transport aerian, media sau energie. Cu o lungă experienţă în conducerea unor companii, Dragoş Dinu a îndeplinit funcţia de CEO al A&D Pharma NV Group între 2002 şi 2008 devenind, mai apoi, partener al Senior Link Resource. Între 2012 şi 2014, actualul şef al holdingului Țiriac a fost CEO al Domo Retail, iar în 2013 a devenit membru al boardului CONPET SA. Absolvent al Facultăţii de Echipamente Tehnologice din cadrul Universităţii Tehnice de Inginerie Civilă, Dragoş Dinu conduce Țiriac Holdings din 2014, grupul de firme reunit sub acest nume înregistrând anul trecut creşteri semnificative, la nivel de cifră de afaceri, pe toate liniile de business. De altfel, spiritul competitiv al fondatorului acestui grup, Ion Țiriac, caracterizează întregul holding, iar profesionalismul, spiritul de echipă, promptitudinea, deschiderea spre nou şi viziunea de busines sunt elemente care fac parte din cultura întregii organizaţii.

 

Radu Spirea, CEO Vesta Investment

 

Radu Spirea este fondatorul şi directorul general al Vesta Investment, cel mai mare producător român de echipamente de siguranţă rutieră. De profesie inginer, acesta a intrat în lumea businessului în 1994, după ce mai mulţi ani a activat în sectorul feroviar. Deşi a pornit de la zero, a reuşit să facă faţă tuturor provocărilor unui start-up în România şi, în câţiva ani, a reuşit să pună pe picioare o companie de succes. Datorită menţinerii unor standarde înalte în execuţia lucrărilor, Vesta a obţinut contracte atât în ţară cât şi în străinătate. De altfel, anul trecut a fost unul dintre cei mai buni ani pentru companie, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea pe noi pieţe, cât şi în tot ceea ce înseamnă rezultat financiar sau planuri de investiţii. Vesta Investment dezvoltă un concept modern bazat pe marcaje executate la cald, cu materiale termoplastice, care se aplică pe partea carosabilă a tuturor categoriilor de drumuri, anul trecut fiind alocate fondurile necesare pentru noua unitate de producţie.

Remon Vos, CEO CTP

 

În 1998, Remon Vos a pus bazele dezvoltatorului de spaţii logistice CTP, alături de alţi doi investitori, cu gândul să se adreseze companiilor cu afaceri în Europa Centrală. Încă de la început, el a fost directorul executiv al companiei. Evoluţia afacerii sale în România a fost uimitoare. În 2015, după achiziţia în rafală a cinci parcuri logistice şi a unor depozite mai mici, plus peste 120 hectare de teren, CTP a devenit liderul pieţei locale, chiar dacă în ianuarie 2015 nu avea nicio proprietatea operaţională aici. Portofoliul local al companiei a ajuns la o suprafaţă de circa 500.000 mp, după investiţii care depăşesc 250 mil. euro. Planul lui Remon Vos este să îşi dubleze suprafaţa de depozite pe care o deţine în România, până la finalul anului, pentru ca în 2018 să ajungă şi la o dublare a volumului investit aici, adică jumătate de miliard de euro.

Sergiu Manea, CEO BCR

 

Sergiu Manea este CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al BCR din anul 2015. Este primul director general român al instituţiei de credit, de la privatizarea care a avut loc în anul 2005. Lucrează din anul 2012 în cadrul BCR şi are o experienţă financiară de 11 ani. Instituţia de credit a avut în 2016 un an spectaculos, realizând un profit net de peste 1 miliard de lei, acordând şi credite noi în valoare de 8,8 miliarde de lei. În activitatea bancară dedicată persoanelor fizice, BCR a acordat volume noi de credite în valoare totală de 5,5 miliarde de lei, înregistrându-se vânzari solide de credite de consum şi garantate – în special datorită programului Prima Casă. Pe segmentul de finanţări acordate companiilor, BCR a acordat credite noi în valoare de 3,3 miliarde de lei. 

Virgil Metea, director general Romgaz

 

Inginer de profesie, după absolvirea Institutului de Petrol şi Gaze din Ploieşti (1985), Virgil Metea şi-a început activitatea în domeniul gazelor naturale, în cadrul Schelei de Foraj Tg. Mureş, unde a ocupat succesiv funcţiile de inginer, şef de secţie şi director tehnic, până în anul 2001. În următorul an, a lucrat la Romgaz, fiind şeful Serviciului de Dezvoltare. În perioada 2002-2013, a trecut în partea de distribuţie, ocupând postul de director general al Distrigaz Nord SA, iar după privatizare a condus EON Gaz Distribuţie. Din 2013 a revenit la Romgaz şi ocupă funcţia de director general. Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este listată la bursă, atât la Bucureşti, cât şi la Londra, acţionarul majoritar fiind statul român, cu 70% din acţiuni. Romgaz a înregistrat în primul trimestru un profit net de peste 565 milioane lei, în creştere cu 15,7%, rezultatele fiind obţinute în condiţiile în care importul de gaze natural a crescut masiv. În ultimii patru ani, Virgil Metea a reuşit să coordoneze câteva proiecte importante, iar rezultatele sunt pe măsură: descoperirea celui mai mare zăcământ on-shore de gaze din ultimii 30 de ani sau pregătirea celei mai mari investiţii realizate de o companie de stat în domeniul producţiei de energie. 

 Felix Pătrăşcanu, CEO FAN Courier

Felix Patrăşcanu este membru fondator şi managing partner al companiei FAN Courier, lider pe piaţa serviciilor de curierat rapid din România. Compania are capital integral românesc şi deserveşte, cu ajutorul unei echipe formate din peste 5.350 de colaboratori şi a unei flote auto proprii de peste 3.200 de autovehicule, peste 40.000 de clienţi. Anul trecut, prin investiţii în valoare de 18 milioane de euro, FAN Courier şi-a cosolidat poziţia de lider. Prin urmare, cifra de afaceri a ajuns la 113 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de anul anterior. Pe lângă funcţia de conducere pe care o ocupă în cadrul companiei FAN Courier, Felix Pătrăşcanu este membru fondator al Asociaţiei Operatorilor de Curierat din România (AOCR), membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders şi coautor al „Ghidului Practic pentru Antreprenori“, prima lucrare colectivă despre antreprenoriat redactată de oameni de afaceri din România. Printre proiectele în care s-a implicat activ se numără RePatriot, VreauSaFiuAntreprenor (VSFA) şi Mentoria. 

Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Ziare.com

DCNews

Stirile Kanal D

AutoBild

Click

Economica.net

Agrointeligenta

StiriDiaspora.ro

Stirile Tvr.ro

Infoactual

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.