Tehnologia este una sigura si verificata in timp de mai multi producatori, dar mai presus de asta trebuie sa fiti atenti si la celelalte componente care formeaza sistemul de alarma. Senzorii suplimentari sau accesoriile ce se pot atasa unui sistem de alarma au la randul lor tehnologii proprietare sau fac parte din acelasi set.  Pentru a intelege mai bine utilitatea acestor sisteme de alarma, pas cu pas vom prezenta toate componentele si beneficiile aduse de acestea.

Sistemul de alarma este compus din multe componente, insa acesta poate functiona cu doar cateva dintre ele.  Conform discutiilor cu specialistii de la SKUT.ro nu este obligatoriu ca toate accesoriile recomandate de producator sa fie instalate intr-o locuinta. Fiecare persoana isi configureaza sistemul de alarma in functie de necesitati si de configuratia locatiei in care este montat.

 

Un sistem de alarma este util in orice loc, fie el acasa sau la firma. Avand multe functii care ofera o protectie ridicata, sistemul de alarma poate fi ales in functie de necesitati, iar partile componente care se ataseaza la el il fac mai inteligent sau nu in functie de nevoile fiecaruia.

Creierul unui sistem de alarma este centrala. Putem asocia centrala cu un procesor sau cu o unitate centrala de comanda. De acolo pleaca toate comenzile si tot ea este responsabila in cel mai mare procent de casa dvs. Toti senzorii se vor conecta la centrala si vor comunica cu aceasta. Ea va lua decizii in functie de datele primite de la senzori si armeaza sau dezarmeaza intreg sistemul.

Tastatura este pe locul doi ca importanta fiind metoda de control pentru centrala. Fara tastatura nu se poate configura centrala de alarma si aceasta devine inutilizabila. Din tastatura se poate arma sau dezarma sistemul si i se pot face toate setarile necesare pentru o functionare corecta.  Tastaturile sunt de mai multe feluri, cele mai moderne fiind acelea cu ecran touchscreen si diagonale mari asemenea unei tablete.

Sirena este si ea importanta in special cand senzorii au detectat o problema. Sirena este responsabila pentru zgomotul infernal care ii face pe hoti sa fuga cat ii tin picioarele. Sirena poate sa fie de interior sau de exterior si va informeaza cand cineva a incercat sa patrunda in locuinta dvs.

Senzorii sunt si ei instrumente extrem de importante. Ei sunt cei care detecteaza eventualele probleme si trimit informatia catre centrala de alarma. Cei mai cunoscuti sunt senzorii de miscare sau PIR. Acestia detecteaza miscarea pe o anumita raza, iar cand cineva intra in respectiva raza de detectie se declanseaza sirena.

Senzorii sunt de mai multe feluri si pot detecta diferite probleme. Sunt senzori de fum care pot detecta doar un anumit tip de fum sau senzori de apa, ideali pentru subsoluri sau toalete, unde riscul unei inundatii este ridicat. De asemenea sunt disponibili si senzori pentru geam spart, senzori de vibratii folositi la seifuri, etc.

 

In acest moment putem spune ca sistemul de alarma este functional. Insa exista riscul ca un hot sa taie alimentarea electrica in momentul in care s-a hotarat sa intre in locuinta. Sau pur si simplu nu este curent. Pentru asta s-au inventat bateriile pentru backup. O baterie generoasa integrata  foarte bine si greu de accesat este ca un inger pazitor. Aceasta ofera extra functionalitate sistemului in momentul in care reteaua de curent este picata.

Comunicatorii GSM sunt module suplimentare care se monteaza la centrala de alarma pentru un rol foarte simplu: sa trimita notificari catre un telefon mobil. Fiind in era smartphone-urilor este indicat sa optati pentru un comunicator GSM. Acesta va transmite pe telefon cand un senzor a fost declansat, va tine la curent cu starea sistemului si a retelei electrice si poate apela direct un serviciu de paza sau chiar politia. Se poate seta in fel si chip dupa bunul plac.

Avantajele sunt numeroase. In primul rand ca un hot nu va avea curajul sa intre intr-o casa cu sistem de alarma. Iar daca ar incerca sa faca acest lucru este rau pentru el, caci imediat este prins. Senzorii isi fac treaba imediat, alarma porneste si va avertizeaza. Iar daca nu sunteti acasa va notifica de pe telefon.

Un alt avantaj este confortul oferit. Ne place sa credem ca acasa suntem in siguranta, si de obicei uitam de orice grija de peste zi. Insa cu un sistem de alarma ne simtim mai protejati ca oricand.

Puteti avea acces la informatii despre persoanele din locuinta, daca apa a fost lasata sa curga sau daca ati lasat lumina aprinsa in dormitor. Aceste lucruri sunt monitorizate de centrala si transmite catre dvs prin telefon. Nu doar ca va protejeaza de hoti, dar puteti sa tineti evidenta casei dvs in timp real.

Un sistem de alarma este foarte complex si are nevoie de multe accesorii pentru a functiona la capacitate maxima. Astfel de sisteme de alarma puteti achizitiona din magazine online de specialitate precum SKUT.ro unde va puteti si consilia cu specialistii de acolo pentru a va asigura ca faceti alegerea cea mai buna. Pentru siguranta dvs si a locuintei va recomandam sa optati pentru un kit  complet care sa va ofere toate functiile.