Potrivit lui Bogdan Ciucă, din dezbaterile generale de joi a reieşit că este nevoie de anumite clarificări în ce priveşte plafonul până la care se pot aplica prevederile legii şi excluderea sau nu a programului "Prima casă". 

"Cred că ar trebui să ne concentrăm pe câteva teme. Prima ar fi viziunea de ansamblu – legea are caracter social sau discutăm de riscul contractual beneficiu-pierdere care există dintr-un contract pe care două sau mai multe părţi îl încheie la un moment dat. Caracter social sau pur şi simplu stabilim nişte principii care sunt guvernate de înţelegerea dintre părţi şi, evident, de răspunderea pe care şi-o asumă în raport cu beneficiul. Trebuie să stabilim, de asemenea, natura obiectului, dacă ne referim doar la case, doar la imobile ce reprezintă locuinţă, trebuie să ne referim la retroactivitate şi aici aş ridica o problemă: retroactivitatea în raport de ce, de semnarea contractului sau ne referim din punct de vedere al momentului în care se aplică chiar şi în contractele vechi", a spus Ciucă. 

Parlamentarii din comisie pot să depună până marţi amendamente care să clarifice toate aceste chestiuni. 

Prezent la dezbatere, iniţiatorul proiectului, deputatul PNL Daniel Zamfir, a afirmat că programul "Prima casă" ar trebui păstrat în lege. 

"Dacă mai contează şi părerea mea, eu cred că şi cei din programul 'Prima casă' trebuie să beneficieze de această lege, pentru că ce nu i s-a spus deloc beneficiarului contractului 'Prima casă' este că el, pe lângă faptul că va da în plată casa, va fi urmărit de către ANAF pe datoria pe care o are, pe care statul o plăteşte băncii în contul lui, deci va fi şi fără casă şi urmărit de ANAF", a spus Zamfir. AGERPRES