Agricover a înregistrat în 2014 un profit operațional de aproximativ 22 milioane lei, în creștere cu 37% față de anul 2013. Profitul net în anul 2014 a fost de 16.539.871 Lei, reprezentând o creștere de 37% comparativ cu valoarea înregistrată pentru anul 2013.

“Creșterea viguroasă înregistrată în anul 2014 vine ca o confirmare a faptului că avem un model de business solid, pe care îl implementăm urmând strategia corectă. Mai mult, creșterea cu 30% a valorii creditelor acordate și a numărului de clienți finanțați arată că există nevoie de finanțare în piață iar Agricover Credit răspunde bine acestei nevoi – făcând-o accesibilă fermierilor, bine adaptată la așteptările lor, cu o abordare nebirocratică care asigură rapiditate procesului de acordare”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Printre cele mai importante produse și servicii lansate de Agricover în anul 2014 se numară Creditul Corelat cu Matif – soluție de finanțare unică pe piața din România ce permite corelarea dobânzii cu prețul cerealelor de la bursa de mărfuri din Paris (Matif). De asemenea, compania oferă fermierilor soluții de creditare cu aprobare pe loc pentru achizitia de utilaje agricole de mici dimensiuni și accesorii pentru acestea, precum și credite pentru extinderea sau modernizarea fermei. Cel mai important segment a rămas, în continuare, creditarea capitalului de lucru, incluzând și soluții pentru finanțarea pe stoc a producției agricole.  

“Fermierii români trebuie să fie competitivi atât pe piața internă, cât și pe piețele externe. În acest sens, agricultura românească are nevoie de investiții pentru modernizare, creșterea productivității și eficientizarea activităților. De asemenea, mai sunt de parcurs etape în managementul riscului și valorificarea optimă a producției – în cazul culturilor mari, în legumicultură, pomicultură și chiar în zootehnie. Urmărim cu atenție toate aceste procese și ne pregătim să intervenim cu produse financiare adaptate, capabile să răspundă eficient nevoilor de dezvoltare”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Pentru 2015, Agricover Credit are în vedere dezvoltarea portofoliului de produse în segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum și cel al creditelor pentru investiții. Compania vizează, de asemenea, dezvoltarea unor parteneriate cu furnizori de tehnologie agricolă pentru punerea pe piață a unor finanțari avantajoase pentru fermieri.