Zonele în care ninge puternic

În județul Brașov, sâmbătă seara, ninsorile abundente și viscolul au generat intervenția autorităților pentru deszăpezire. Tudor Duțu, directorul DRDP Brașov, a comunicat că utilajele de deszăpezire sunt mobilizate pe două sectoare de drum.

Conform informațiilor furnizate, condițiile meteorologice severe, caracterizate de ninsori persistente și vânt puternic, ar putea persista până la miezul nopții. Duțu a confirmat că ninge intens de câteva ore, în conformitate cu prognoza emisă de meteorologi, și se estimează că va continua până la miezul nopții. Echipele sunt active, acționând cu trei utilaje pe traseul dintre Predeal și Brașov, iar alte trei utilaje intervin pe DN 73A, între Predeal și Râșnov. În plus, există condiții de iarnă și pe alte trasee, cum ar fi DN 1A după Săcele, îndreptându-se spre Cheia, și pe DN 10.

Tudor Duțu, prezent la Predeal, a transmis un apel către șoferi, sfătuindu-i să se aventureze în trafic doar dacă au autovehicule echipate cu anvelope de iarnă și sunt pregătiți pentru condițiile meteorologice severe.

Mașini blocate în zăpadă din cauza lipsei anvelopelor de iarnă

Între Miercurea Ciuc și Vlăhița, pe DN 13A din județul Harghita, traficul se desfășoară pe un singur fir din cauza mai multor vehicule blocate din lipsa anvelopelor de iarnă, potrivit informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic.

Situația a determinat intervenția poliției pentru a dirija circulația rutieră pe un singur fir, în mod alternativ, pentru a permite deblocarea traseului. Carosabilul este acoperit de zăpadă și continuă să ningă, iar autoritățile acționează cu utilaje de deszăpezire pentru a îmbunătăți condițiile de trafic.

Șoferii sunt sfătuiți să nu oprească în dreptul copacilor

Poliția a emis recomandări pentru șoferi din cauza vântului puternic care afectează mai multe regiuni din țară. Aceștia sunt sfătuiți să evite opririle sau staționările în apropierea copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece rafalele puternice ar putea să doboare arborii peste autovehicule sau chiar peste persoane.

Conform informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, consecințele vântului puternic s-au materializat prin căderea mai multor arbori pe carosabil. Situația a blocat traficul pe anumite segmente de drum, precum DN 1H în localitatea Șinteu, județul Bihor, și pe DN 22 între localitățile Tudor Vladimirescu și Scorțaru Vechi, județul Brăila. De asemenea, au fost înregistrate căderi de copaci și pe DN 22C în localitatea Medgidia și pe DN 38 în localitatea Negru Vodă, județul Constanța, unde traficul se desfășoară pe un singur sens.

Recomandarea oficială este ca șoferii să fie precauți și să evite zonele în care există riscul căderii copacilor din cauza vântului puternic.