Mutare istorică pentru producătorul auto local Dacia. Joi, 14 ianuarie a fost prezentat conceptul unei noi maşini ce va purta marca Dacia.

Acest concept exprimă viitoarea evoluţie a mărcii, consideră directorul de design al Dacia. Este vorba despre un SUV de dimensiuni medii.

Dacia Bigster, un concept ce prefigurează SUV al mărcii româneşti

Joi, 14 ianuarie, Dacia a prezentat conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, denumit Bigster. Maşina prefigurează soluţia pentru un vehicul de segment C accesibil la preţul unui model din segmentul inferior.

Conceptul Bigster încorporează valorile de simplitate şi autenticitate specifice mărcii, transmite producătorul auto într-un comunicat. Proporţiile autoturismului sunt în egală măsură contemporane şi atemporale, iar liniile sale simple inspiră robusteţe.

“Avem de-a face cu un SUV autentic”

“Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spaţioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus şi mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de-a face cu un SUV autentic, opţiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecţiile laterale”, transmit oficialii mărcii româneşti.

Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride

Conceptul Bigster anticipează un viitor model reprezentativ al gamei Dacia. El poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienţilor. Este şi o dovadă este atentă la evoluţia reglementărilor în domeniul auto.

Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia: “Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluţie a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esenţial, evocând spiritul de aventură şi aducând în plus o tuşă ‘cool’. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi şi atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi.”

Cu ocazia prezentării de către Groupe Renault, joi, a planului său strategic “Renaulution”, marca românească şi-a dezvăluit strategia pentru următorii cinci ani. Prin noul business unit Dacia-Lada, producătorul local îşi va spori eficienţa şi competitivitatea şi îşi va extinde atât prezenţa pe pieţele externe, cât şi gama de modele prin abordarea segmentului C, iar conceptul Bigster prefigurează deschiderea gamei Dacia către noi orizonturi.