Ofiţerii de ordine publică din Germania nu au avut un an uşor: câteva zeci dintre aceştia au fost victime ale violenţelor fizice şi verbale în cursul anului 2020, în timp ce se asigurau că restricţiile privind COVID-19 sunt respectate în Germania, se arată într-un material publicat de Welt am Sonntag, transmite DPA.

Publicaţia a analizat situaţia ofiţerilor însărcinaţi cu ordinea publică din mai multe oraşe germane mari şi a identificat 65 de atacuri violente produse asupra acestora din primăvară şi până în prezent. Capitala Berlin este campioana la numărul acestor atacuri – 23 de cazuri, urmând apoi Koln cu 18 cazuri şi Bremen cu 10 cazuri.

Autorităţile au depus plângeri penale împotriva cetăţenilor agresivi în peste 200 de cazuri.

Administraţiile orăşeneşti au anunţat că ofiţerii însărcinaţi cu menţinerea ordinii publice au suferit fracturi, contuzii şi entorse, la care se adaugă sute de atacuri verbale şi chiar şi cazuri în care cetăţeni i-au scuipat sau au tuşit intenţionat în direcţia lor.

A început campania de vaccinare împotriva noului coronavirus în Germania

O femeie de 101 ani care locuieşte într-un azil de bătrâni în landul Saxonia-Anhalt a devenit prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului tip de coronavirus, cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei de vaccinare în această ţară.

La căminul Krueger din oraşul Halberstadt, Edith Kwoizalla, 101 ani, a fost prima din Germania căreia i s-a administrat vaccinul produs de compania germană BioNTech în colaborare cu cea americană Pfizer.

Potrivit martorilor la eveniment, Edith Kwoizalla a primit vaccinul cu calm şi chiar zâmbind din spatele măştii de protecţie pe care o purta. În total 40 de rezidenţi şi 10 membri de personal din acest cămin au fost vaccinaţi, relatează Agerpres.

În mod oficial, campania de vaccinare va începe duminică în Germania, când această ţară se va ralia mai multor alte state membre ale UE care vor începe administrarea de doze de vaccin. Câteva zeci de mii de doze de vaccin au fost livrate landurilor germane în cursul zilei de sâmbătă.

Persoanele cu vârste peste 80 de ani, precum şi angajaţii din sistemul medical şi de îngrijiri vor fi imunizate primele, fiind considerate mai expuse.