Zeci de persoane din anturajul lui Vladimir Putin au COVID. Liderul de la Kremlin: Nu e vorba de un om sau doi

Presa din Rusia informează că în timpul unui discurs susţinut online în cadrul summitului Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), președintele Vladimir Putin a precizat că mai mulți oameni apropiați lui au fost confirmați cu COVID.

„Din păcate, am fost nevoit în ultimul moment să-mi amân vizita la Duşanbe. Îmi pare foarte rău, însă acest lucru are legătură cu faptul că în anturajul meu apropiat au fost, după cum ştiţi, depistate cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus”, a spus liderul rus joi, în timpul unui discurs susţinut online în cadrul summitului Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Liderul Kremlinului a subliniat că nu este vorba de una sau doup persoane care s-au îmbolnăvit de coronavirus, ci de zeci de persoane. Preşedintele rus a anunţat că intenţionează să rămână în autoizolare câteva zile. „Acum sunt nevoit să respect câteva zile regimul de autoizolare”, a spus liderul rus.

Amintim că Vladimir Putin s-a vaccinat în primăvară cu Sputnik V. El a declarat de mai multe ori că anticorpii săi „se menţin la un nivel ridicat”. În luna iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov anunţa că persoanele care intră în contact cu Vladimir Putin respectă măsuri stricte.

Vladimir Putin stă în carantină

Serviciul de presă de la Kremlin informează că Vladimir Putin a intrat în carantină după ce mai multe persoane din anturajul său au fost infectate cu noul coronavirus.

„Vladimir Putin a spus că deoarece mai mulți membri ai anturajului său s-au infectat cu Covid-19, ll trebuie să respecte regimul autoizolării pentru o anumită perioadă de timp.”, a declarat marți serviciul de presă de la Kremlin, potrivit Interfax.

Totodată, sursa citată a mai precizat că liderul rus nu va mai putea participa la sesiunea Consiliului de Securitate Colectivă CSTO din această săptămână și nici la celelalte întâlniri programate.

„Având în vedere acest lucru, președintele rus va participa la sesiunea Consiliului de Securitate Colectivă CSTO programată pentru această săptămână la Dușhanbe, la o reuniune a Consiliului șefilor de stat ai Organizației de Cooperare din Shanghai și la o reuniune comună a șefilor statele membre CSTO și SCO prin videoconferință.”, a a mai precizat serviciul de presă.

Sursă foto: Dreamstime