Control intern demarat la Hidro Prahova, firma Consiliului Judeţean Prahova care asigură distribuţia de apă în mare parte a judeţului.

Acuzaţii grave făcute de actualul primar din Câmpina: A mai fost găsită apă infectată şi în anii trecuţi, însă populaţia nu a fost anunţată

În urma declaraţiilor făcute de primarul din Câmpina, Alin Moldoveanu, care susţine că a găsit în primărie documente care dovedesc că apa infestată a fost furnizată în oraş de mai mulţi ani, Hidro Prahova anunţă că a demarat un control intern. Din primele concluzii, compania confirmă că probele de apă au arătat că aceasta era infectată cu Clostridium Perfringens de 6 ori între anii 2018 şi 2020, relatează g4media.ro.

“Pentru că în continuare fostul viceprimar Piţigoi susţine că nu a ştiut nimic despre infestarea apei cu clostridium, vreau să merg până la capăt şi să demonstrez că minte. O fac cu documente, pentru ca toată lumea să vadă ADEVĂRUL!

O fac ultima dată, am lucruri mult mai importante de făcut şi de rezolvat pentru acest oraş şi pentru cetăţeni, acei cetăţeni pe care câţiva ani la rând nu i-a anunţat nimeni că apa nu este potabilă. S-au făcut doar schimburi de adrese scrise între Primărie, Hidroprahova şi DSP, dar oamenilor nu le-a spus nimeni nimic, ceea ce mi se pare extrem, extrem de grav!”, sunt acuzaţiile lansate de actualul edil al Câmpinei, Alin Moldoveanu.

Hidro Prahova transmite că a informat şi în trecut autorităţile locale despre apariţia neconformităţilor şi rezolvarea acestora, conform planurilor de măsuri existente la datele respective, „dar populaţia municipiului Câmpina nu a fost anunţată similar procedurilor derulate în anul 2021 (postare pe site, afişare în locurile publice, mesaje RO ALERT, distribuirea de flyere pentru informarea directă a cetăţenilor)”.

Ce s-a descoperit, până acum, în urma controlului intern?

“Având în vedere informaţiile prezentate public cu privire la semnalarea cazurilor de infestare cu bacteria Clostridium perfringens a apei potabile din municipiul Câmpina, în perioada 2018-2020, precum şi implicaţiile acestor incidente, actuala conducere a societăţii HIDRO PRAHOVA SA, care a preluat managementul companiei începând din 7 iunie 2021, a dispus un control intern privind identificarea şi gestionarea situaţiilor de neconformitate legate de furnizarea apei potabile în municipiul Câmpina, pe parcursul intervalului indicat.

Concluziile preliminare ale controlului intern au relevat următoarele: Incidente similare de infestare a apei cu bacteria Clostridium au fost raportate astfel: 2018 – 3 incidente, 2019 – 1 incident şi 2020 – 2 incidente.

Pentru incidentele semnalate în perioada 2018-2020, operatorul HIDRO PRAHOVA SA a executat procedurile standard prevăzute în astfel de situaţii, care au constat în lucrări de igienizare şi spălare a sistemului vizat de neconformităţile semnalate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

După finalizarea acestor etape, au fost prelevate probe, atât de către operatorul HIDRO PRAHOVA SA, cât şi de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, rezultatele confirmând absenţa bacteriei.

Un caz special este cel din august 2020, când după notificarea cu privire la apariţia incidentului, la verificarea imediată a operatorului prin efectuarea de analize, sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică nu s-a confirmat, rezultatul fiind comunicat şi acceptat de ambele instituţii, la începutul lunii septembrie 2020.”

Sursa foto: Dreamstime