Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deţinut de reţeaua socială Facebook Inc, a lansat o versiune de probă a aplicaţiei sale destinată computerelor de tip desktop care permite, pentru prima dată, efectuarea de apeluri de voce şi video, informează Reuters, citând un articol publicat pe blogul de tehnologie WABetaInfo.

Această intenţie de a intermedia apeluri voce şi video pe ecrane mai mari decât cele ale telefonului mobil ar pune WhatsApp pe picior de egalitate cu marii jucători de pe piaţa conferinţelor video Zoom şi Google Meet, care au înregistrat o creştere spectaculoasă a numărului de utilizatori în perioada pandemiei.

Cu peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial, aplicaţia WhatsApp este depăşită doar de aplicaţia firmei mamă Facebook. Cu toate acestea, spre deosebire de Zoom sau Google Meet, aplicaţia WhatsApp este utilizată în principal pentru apeluri personale.

La începutul acestei luni, WhatsApp a introdus o nouă funcţie de „coş de cumpărături”, care permite utilizatorilor să facă achiziţii prin intermediul aplicaţiei. Prin această nouă funcţie, WhatsApp încearcă să atragă comercianţi şi companii pe aplicaţia sa WhatsApp Business, pentru a-şi gestiona comenzile şi schimburile cu clienţii.

Dezvoltarea tranzacţiilor pe serviciul său de mesagerie este crucială pentru WhatsApp care, în pofida adoptării sale pe scară largă, nu câştigă bani din publicitate.

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite device-uri Android și iOS începând din 2021, conform unei postări făcute recent pe Twitter. Problemele de incompatibilitate vor apărea în urma unor actualizări ale aplicației și dispozitivelor.

 Aplicația WhatsApp nu va mai fi disponibilă pe aceste dispozitive din 2o21

Pentru început, toate dispozitivele iPhone care nu au cel puțin iOS 9 vor rămâne fără această aplicație populară. Așadar, toate modelele de iPhone 4 și mai vechi nu vor putea accesa WhatsApp începând din 2021. De asemenea, modelele 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S vor avea nevoie de actualizare la iOS 9 pentru a putea utiliza în continuare aplicația, conform entrepreneur.com.

În cazul dispozitivelor 6S, 6S Plus și prima generație de iPhone SE, acestea sunt ultimele care vor fi compatibile cu ultima versiune a sistemului, adică iOS 14.

De asemenea, WhatsApp nu va mai funcționa, cel puțin în mod corespunzător, pe dispozitivele care au o versiune anterioară de Android 4.0.3. Telefoane precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr și Samsung Galaxy S2 nu vor mai fi deloc compatibile cu WhatsApp.

Anumite dispozitive vor putea accesa, în continuare, aplicația deoarece sistemul lor de operare a primit o actualizare însă, în cazul celor care nu primit patch-ul respectiv, singura soluție va fi achiziționarea unui dispozitiv nou.