Situație controversată. Walter Zenga, fostul mare portat italian în vârstă de 61 de ani s-a vaccinat pe bandă rulantă în ultimele luni și nu are niciun regret. Deși majoritatea persoanelor se tem de cea de a treia doză de vaccin, sportivul nu a avut nicio reținere.

Astfel, în luna martie în timp ce se afla în Dubai, fostul internaţional italian s-a vaccinat cu serul de la Sinopharm (China), promovându-l interior într-o intervenție în cadrul deteleviziunii italiene.

În urma declarațiilor sale, un cunoscut jurnalist Cecchi Paone l-a pus la zid pe sportiv, precizând că încurajează utilizarea unui ser neaprobat în Uniunea Europeană.

Walter Zenga, vaccinat cu patru doze diferite

Astfel, la întoarcerea în Italia, Walter Zenga s-a vaccinat din nou anti-Covid, de această dată folosind serul produs de Pfizer, scrie Telekom Sport. În contextul în care nu s-ar fi vaccinat în Italia, acesta și-ar fi pierdut orice drept de a asista la meciurile de fotbal din tribune.

Practic, în total, sportivul s-a vaccinat cu patru doze diferite, fără a-i fi teamă de reacțiile adverse. Într-o postare pe Instagram acesta susținea că sunt persoane care nu vor să se vaccineze, dar și persoane care sunt în situația sa și ajung să facă patru doze.

El a adăugat că vaccinarea îi permite să rămână în Italia pentru fotbal, subliind faptul că singurul său dezavantaj îl reprezintă faptul că va pierde prima etapă din campionat, așteptând rapelul.

„Există cei care nu vor să se vaccineze, cei care fac rapel şi cei ca mine, care decid să primească a treia şi a patra doză. De ce? Să am permisul verde şi să pot rămâne în Italia pentru a-mi urma iubitul fotbal. Singurul dezavantaj… Va trebui să fac a doua doză abia peste 20 de zile şi voi pierde prima etapă din campionat. Dar ce nu faci pentru iubire…“, a scris Zenga pe pagina personală de Instagram.