Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP) îi avertizează pe șoferi. Potrivit sursei citate, ninsorile au început de azi dimineață, în mai multe zone din judeţele Covasna şi Harghita, în special în Pasul Oituz aflat la limita cu judeţul Bacău.

Ninsoarea este una destul de abundentă, motiv pentru care, DRDP le recomandă acestora să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă dacă circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă.

“În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, precizează DRDP Braşov.

Echipajele de deszăpezire au intervenit

În acest context, potrivit sursei citate, echipajele de intervenţie acţionează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate de ninsoare, în cursul nopţii de mar’i spre miercuri intervenindu-se cu patru utilaje care au răspândit 14 tone de sare, respectiv opt tone sare pe DN13B în judeţul Harghita şi ;ase tone sare pe DN11 şi DN2D în judeţul Covasna.


În același timp, reprezentanţii DRDP au mai precizat că pe DN13B, între km 10+000-32+000 Praid- Borzont din judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm, în timp ce pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

Șoferilor le este recomandat să micșoreze viteza în funcție de condițiile de drum și de asemenea, să fie echipați corespunzător.

“Ninge în judeţul Harghita, lapoviţă şi ninsoare la Bâlea, în judeţul Sibiu, ninge în zona Oituz din judeţul Covasna, precum şi pe DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula tot din judeţul Covasna (…) Vă rugăm să nu circulaţi în aceste zone dacă aţi apucat să vă schimbaţi cauciucurile de iarnă şi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum”, recomandă reprezentanţii DRDP Braşov.

De menționat este faptul că, începând cu ziua de vineri, vremea va reveni la normal, iar în mai multe zone din țară vor fi înregistrate temperaturi de până la 25 de grade Celsius. Totodată, potrivit ANM, vor exista și ploi în primele zile ale lunii mai, iar temperaturile vor continua să fie schimbătoare.