Joi, vremea se va menţine caldă, local deosebit de caldă în regiunile extracarpatice, dar şi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse şi frecvente descărcări electrice în special din orele amiezii în nord, centru şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, iar pe arii mai restrânse şi în restul zonelor, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

De asemenea, ploile vor avea şi caracter torenţial astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, iar izolat vor fi posibile căderi de grindină.

Vântul va fi prezent și el și sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate ploilor, iar cu o probabilitate destul de ridicată, cu precădere în sud-est, pe arii restrânse vor fi vijelii.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 16 şi 28 de grade, uşor mai coborâte în nordul litoralului spre valori în jurul a 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 şi 11 grade.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice va fi în creştere. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

1 mai cu ploi

Vineri, vremea se răcește.

Astfel, în vestul, nordul şi centrul ţării precum şi în zonele montane şi submontane vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă şi local descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar trecător şi în timpul ploilor.

Totodată, temperaturile vor marca o scădere faţă de intervalul anterior în regiunile vestice, astfel că maximele vor fi cuprinse între 15…16 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Bărăgan, iar minimele între 6 şi 13 grade.

În București pe de altă parte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o maximă termică de 24…25 de grade. Cerul va fi variabil, însă după orele amiezii va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice.

Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

În primul weekend din luna mai vremea rea va continua să fie prezentă. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat în special după-amiaza şi seara cu precădere în jumătatea estică a teritoriului şi pe arii restrânse în restul zonelor şi se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, local averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

În Capitală cerul va fi variabil, iar după orele prânzului va creşte probabilitatea pentru înnorări, averse şi descărcări electric. Vântul va sufla şi moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.